Диас билд лого 1

Освежителен ремонт на ново жилище

Под освежителен ремонт на ново жилище се разбира този процес, който допринася за подобряване и обновяване на интериора на недавно закупено или ново построено жилище.

Интересна е темата за освежителен ремонт на ново жилище, от гледна точка на това, колко време ще трябва на едно ново жилище, за да претърпи освежителен ремонт. Всъщност, когато едно жилище от типа ново строителство има нов собственик и то дълго време не е било обитавано, след като е било построено, то тогава един освежителен ремонт би бил напълно логичен ход.

Под освежителен ремонт на ново жилище се разбира този процес, който допринася за  подобряване и обновяване на интериора на неотдавна закупено или ново построено жилище. Този вид ремонт включва основно повърхностни дейности като боядисване на стени и тавани, подмяна на настилките, подмяна или промяна на контакти, ключове и кабели, както и други дребни корекции и подобрения, които придават свежест и подобряват.

Такъв ремонт не изисква значителни структурни или функционални промени, а по-скоро акцентира върху визуалното обновление и подобрение на новопридобитото жилище. Не се залъгвайте обаче, че такъв ремонт не изисква експертен и опитен екип от майстори за ремонт на апартамент.

Разбира се, ако под освежителен ремонт имате предвид, да боядисате коридора и една стена в хола е едно, но когато трябва да се боядиса цялото пространство, когато трябва да се сложат нови облицовки и настилки, когато се сменя осветление или се поставят нови и ВиК елементи, то това е работа, която ще се направи само от опитни строителни работници.

Основни дейности при освежителен ремонт на ново жилище

При освежителен ремонт на ново жилище се извършват различни дейности, насочени към подобряване на външния вид и обстановката в интериора. Понеже вече говорим за освежителен ремонт на апартамент, който ще е обемен и трудоемък, следващите дейности, ще бъдат извършени от майстори за ремонт на апартамент. Предварително ще имате разговор със строителната фирма, която ги представлява, за да установите параметрите на ремонта, срока на изпълнение, бюджета и другите подробности. Иначе в услугите може да влизат:

Фирма за ремонт на апартамент в София

Боядисване и настилка

Боядисване на стени и тавани с нови цветове или обновяване на същите цветове, за да се придаде свежест на стаите. Подмяна на подови настилки, като настилки от ламинат, паркет, плочки или килими.

Обновление на осветлението

Подмяна на осветителните тела с модерни и енергоспестяващи варианти. Добавяне на нови светлинни точки, аплици, лампи и други аксесоари за осветление.

Обработка на дограмата и мебелите

Обезпрашване и почистване на прозорци, врати и други дървени или метални повърхности.

Подновяване на дръжки, ключалки и аксесоари по дограмата

Подмяна на плоскости или облицовки по мебелите. Добавяне на логистична рамка за  декоративни елементи като картини, стенни тапети, огледала, растения и др. Инсталация на декоративни плоскости, декоративни фигури от гипсокартон  и други модернистични решения. Подновяване на текстилните аксесоари като завеси, възглавници и текстилни настилки.

Корекции на дребни дефекти и декоративни акценти

Запълване на пукнатини, дупки и неравности на стени и тавани. Подмяна на врати или поправка на вратни панели. Обновяване на контакти, прекъсвачи и електрически точки.

Почистване и пренареждане на интериора

Почистване на всички повърхности от прах и мръсотия. Пренареждане на мебелите и декоративните аксесоари, за да се постигне по-функционално и хармонично разпределение на пространството.

Най-добрите цени за ремонт на апартамент

Цена на освежителен ремонт на нов апартамент/жилище

Имайте предвид, че доста от изброените дейности при освежителния ремонт, ще извършите след като майсторите са си тръгнали. В този смисъл, те ще свършат по трудните неща, а за вас ще останат пренареждането на мебелите, смяната на пердетата, поставянето на нови картини и т.н. Тоест освежителният ремонт ще подготви апартамента, така че да може да го обновите естетически до желания от вас вид.

В този смисъл, вие ще платите строителни ремонти и услуги в жилището, които са извършени от самите майстори. Те ще струват според това дали са извършени на квадратен метър или са цени за единични услуги. При всички положение вие предварително ще знаете цената, след като подпишете договора за изпълнение със строителната фирма, която ще предложи своя екип от майстори за ремонт на апартамент.

Моля оценете нашата дейност!
Facebook
Освежителен ремонт на ново жилище от Диас Билд
Call Now Button