Диас билд лого 1

Ремонт на апартамент

Като собственици или наематели на апартаменти, вие имате голямата отговорност да се грижите и поддържате жилищното пространство.

Вземете правилни решения за промените и ремонтните дейности във вашия апартамент. Ние и нашият екип от професионалисти сме готови да работим с вас за отлично качество и професионализъм по планираните ремонтни дейности във вашия дом.

Ремонтни услуги в апартаменти

Предлагаме разнообразни услуги за ремонт, преустройство и за реновации в интериора, така че да промените средата, в която живеете.

Екипът от професионалисти на Диас Билд покриват всички ремонтни дейности, така че са се осигури последователна и качествена работа, съобразена с крайните срокове и бюджетите на индивидуалните клиенти.

Работим съобразено вашите идеи за ремонт на апартамент било то основен ремонт или малки ремонтни проекти. Може да разчитате на нас и при спешна нужда от ремонт,  както и при планови ремонти, които проектираме с вас, съобразно вашите изисквания за подобряване на средата.

Ремонтни услуги в апартамента –  решения за помещения и елементи в интериора

Ремонт на кухня

Ремонт на баня

Ремонт на спалня

Ремонт на детска стая

Ремонт в коридора

Ремонт и усвояване на тераси

Ремонт на балкон

Ремонт на стените в апартамента

Ремонт на подовите настилки в апартамента

Ремонт на тавана

Ремонт на дограма

Сухо строителство и гипсокартон

Промяна предназначението на помещение

Смяна на осветлението

ВиК ремонти

Ремонт на електрическата система

Козметични ремонти

Добавяне на декоративни елементи в интериора

Основен ремонт на апартамент

Основният ремонт в апартамента засяга цялата функционалност на средата и обхваща: ВиК системите, електрическите инсталации, монтирането на осветление, изолация, смяна на настилки, облицовки, боядисване, саниране и др. Ние извършваме всичко това с голям професионализъм при планирането и осигуряване на материалите и изпълнението на проекта.

Основен ремонт на апартамент последователност

Планирането е основната част за ефективността на ремонтните дейности, които извършваме. Липсата на план може да доведе до грешки и до значително увеличаване на времето за работа и разходите. Диас Билд имаме ясно структуриран план с описани всички етапи, които нашите екипи ще предприемат.

Етап 1: „Мръсната“ работа

Премахване на стари покрития, оборудване, стари мебели, остарели системи и всички ненужни вещи, които ще пречат по време на ремонтните дейности. Всичко се изхвърля според законовите разпоредби на Република България.

Етап 2: Почистване и подготовка за ремонт

Почистваме повърхностите в помещенията, за да ги подготвим за ремонтния процес. При необходимост на този етап подменяме прозорци и врати и се извършва необходимата изолация. Нашата бригада решава този въпрос спрямо ситуацията.

Етап 3: Изравняване на пода

Замазва се и се подравнява пода, като в допълнение към това обект на тази дейност могат да бъдат таваните и стените. В старите апартаменти има повърхности и неравности с дефекти, които трябва да се коригират.

Етап 4: Окабеляване и тръбопроводи

Старите инсталации за водоподаване, електричество и отопление се премахват и се прави ново окабеляване и разпределяне на тръбопроводните системи. Този етап от ремонтните дейности е важен, защото от качеството на изграждането му ще зависи комфорта и безопасността на дома.

Етап 5: Груб завършек

В този етап се завърша шпакловката на тавани, стени и се подготвят повърхности за довършителни работи, както и изолация на апартамента или ремонт на прозорци и врати.

Етап 6: Довършителни работи

Довършителните работи включват завършване на настилките и облицовките, боядисване и залепяне на тапети. Извършва се монтаж на декоративни елементи и осветителни тела- лампиони, полюлеи и др.

С поетапното изпълнение на ремонтния проект ние ви спестяваме време, пари и разходи за труд.

Колко струва основен ремонт на апартамент?

Основната задача при формирането на плана за основен ремонт на апартамент е планирането на разходите и определянето на бюджета. Те зависят от много фактори като квадратурата на апартамента, цената на материалите, цената на труд и процент непредвидени разходи. Необходимо е предварително да изговорим размера на бюджета, за да предвидим цялостното изпълнение на проекта.

От Диас Билс ще преговаряме цени за ремонт, спрямо пазарната стойност към дадения момент. Ние ви гарантираме, че инвестицията, която ще направите за основния си ремонт ще доведе до създаването на удовлетворяващ краен резултат, спрямо вашите изисквания и нужди. Когато имате нужда от конкретна ремонтна дейност, може сами да пресметнете колко ще струва на база на предложените цени за квадратен метър или единичната им цена.

Планов ремонт

Мечтаете да имате по-функционален и стилен апартамент! Подготвили сте бюджет за ремонт? Ако ви се случва за първи път, главата може да ви се върти от всички възможности за дизайн и обновяване, които съществуват. Плановият ремонт може да е основен и да включва цялостно обновяване на апартамента, но може да е частичен, да засяга само банята, или кухнята, или няколко стаи, може да засяга ремонт на външна част или да е свързан с конкретна услуга, например боядисване на всяка една стая.

Няма защо да се притеснявате! Ние идваме при вас с контролен списък за планиране, проектиране и ремонт на апартаменти. Първо ще разговаряме и ще чуем важите мисли и желания, за апартамента, в който искате да живеете. След това ще направим оглед на място и най-накрая ще направим план за работа. Ще ви информираме как да се подготвите и ще ви запознаем с всички бизнес аспекти, преди да започне същинското изпълнение.

Спешен ремонт

За да защитите имуществото и да намалите риска от скъпи щети, от решаващо значение е да сте информирани и подготвени, и да знаете кога е време да направите даден ремонт.

Спешният ремонт е предизвикан от ситуация, в която, ако не реагирате незабавно, може да предизвикате последствия за здравето ви или да причините сериозни щети на имущество. Можете да разчитате на нас в тези моменти, ние ще реагираме бързо, а нашия екип от професионалисти ще отстрани навременно проблема.

Козметичен ремонт на апартамент

Вечният проблем, който притеснява собствениците на апартаменти, е как да направите удобно жилищно пространство с приличен външен вид, без да харчат огромна сума пари. Преди да вземете решение за такава важна стъпка, е необходимо да помислите дали наистина е необходим и има ли реална нужда от него. При необходимост от козметичен ремонт, ние от Диас Билд сме готови да изпратим нашата бригада от професионалисти, които ще работят спрямо нуждите ви – смяна на дограмата, боядисване, смяна или добавяне на декоративни елементи.

Диас Билд – жилищни ремонти

При жилищните ремонти най-важното нещо е доверието между собствениците и професионалистите, които ще работят в дома, за да ги осъществят.  От модерни апартаменти до уютни еднофамилни къщи, всеки дом заслужава вниманието и грижата, които ще му придадат истинска индивидуалност и функционалност.

 

За професионализъм и качествени строителни ремонти ви представяме компанията ДиасБилд – екипът ѝ разбира, че индивидуалният подход е важен за ремонт на жилище и завършек, който отразява уникалните характеристики на дома и на хората, които живеят в него. Мисия на компанията е да създаде пространства, които не само се вписват в ежедневните нужди на семействата, но и придават комфорт и хармония във всяко жилище.

 

Независимо дали става въпрос за модерен апартамент в сърцето на града, традиционна къща на село, панелен апартамент, еднофамилна къща, вила в крайградски зона, ДиасБилд предлага специализирани услуги по ремонт и реновиране.

 

Надежден и качествен изпълнител, ДиасБилд разполага с майстори компетентни и креативни, които да изпълнят различни ремонтни дейности във всеки тип жилище и да предоставят индивидуални решения, отговарящи на потребностите на неговите собственици.

 

С майсторски опит всяка стая се трансформира в мечтаното домашно пространство – кухнята става сърцето на дома; банята в оазис на чистотата и спокойствието, всекидневната – в мястото, което приема гости и приятели и ги кара да се чувстват удобно. Това е само въведение в същината на строителните и ремонтни услуги, които ДиасБилд предлага на строителния пазар.

 

Ремонт на апартаменти от ДиасБилд

 

Една от най-търсените строителни услуги днес е свързана с ремонт на апартамент. Търсенето може да бъде за ремонт на апартамент ново и старо строителство; за ремонт на панелен апартамент; за ремонт на жилище в кооперация; за ремонт на студио.

 

Услугите са насочени към цялостен ремонт на апартамент, ремонт до ключ, но и частични ремонти по стаите.

 

Ремонт на кухня – основен ремонт на кухня или частичен; свързване на кухня с трапезария; изграждане на кухня на балкон.

 

Ремонт на баня – основен ремонт на баня или частичен; лепене на плочки в банята, нови настилки и облицовки; смяна на ВиК инсталация; ремонт след ВиК авария в банята.  

 

Ремонт на спалня – за промяна на спалното помещение, разширяване, добавяне на ново помещение, отваряне на вход към детска стая.

Ремонт на детска стая – ремонт в коридора и ремонт на антрето. Ремонт на прилежащи части към сградата или апартамента.

 

Ремонт и усвояване на тераси – разширяване на тераси, хидроизолация на тераси. Ремонт на балкон, ремонт на плосък покрив. Дейности засягат стените, подовете и таваните. Смяна на дограма. Сухо строителство и гипсокартон за преобразяване структурата на помещенията с гипсокартонови стени и прегради за функционални раздели.

 

Смяна на осветлението – Ремонт на електрическата система – за подобрена сигурност и ефективност в жилището. ВиК ремонти.

 

Козметични ремонти и декоративни елементи- Ремонтни намеси, които преобразуват интериора с козметични корекции като боядисване, тапетиране и декоративни облицовки.

 

Ремонти на панелни апартаменти, ремонт на апартамент тип студио, ремонт на стар апартамент, ремонт на нов апартамент

 

Ремонтните услуги на ДиасБилд се предлагат за различни видове апартаменти, спрямо вида на строителството. Подхода за всяко строителство е различно, спрямо особеностите на сградите.

 

Ремонт на панелен апартамент ще специфики спрямо характеристиките на панелната конструкция. Тези жилища предоставят уникални предизвикателства, като например ограниченото пространство, ограничена звукоизолация и предварително вградени системи. Същевременно, панелните апартаменти предоставят възможности за креативност при модернизиране на интериора и внасяне на по-съвременни и енергоспестяващи материали.

 

Ремонтът на апартамент тип студио изисква креативен подход, заради малкото пространство, което събира различни по тип стаи – спалня, хол и кухня. Основната специфика е оптимизирането на пространството, като се използват мултифункционални мебели и умело аранжиране. Светлината и цветовата гама играят важна роля, за да се създаде усещане за пространство. Важно е да се проектират решения, които да оптимизират функционалността и уютът на апартамента тип студио.

 

Не са малко случаите, в които собствениците искат цялостна трансформация на готов апартамент тип студио. Тогава се прави основен ремонт, който засяга почти цялата вътрешна структура на жилището.

 

Майсторите на ДиасБилд имат опит както в ремонтите на стари апартаменти, така и в ремонтите на апартаменти ново строителство. Те прилагат най-добрите съвременните практики в строителството, за да постигнат ефективност, функционалност и естетика, спрямо желанията на собствениците.

 

Ремонт на еднофамилна къща

 

Ремонтът на еднофамилна къща е комплексен процес, който изисква внимание към множество детайли и различни етапи на работа. В зависимост от състоянието на къщата и желанията на собственика- основен или частичен ремонт, който ще засегне само отделни помещения- ремонт на кухнята, ремонт на банята, ремонт на спалните, ремонт на детските стаи, когато е наложително; може да е ремонт на други части на дома на покрив, ремонт на фасадата, ремонт на терасите и балконите.

 

При цялостните или основните ремонти, се обособяват отделни етапи на цялостния процес, тъй като дейностите ще бъдат по-мащабни. Процеса ще включи преглед и подготовка на къщата, за да се определи какви ремонтни дейности са необходими. Преглед на структурните фасади на къщата, включително покрива, стени, фундамент и други важни елементи.

 

В този ранен етап се планира и бюджета. От ДиасБилд получавате цялостна помощ при проектната дейност до момента на подписване на договора, с който ще започне работния процес.

 

Започва се с премахване на стари и износени материали, като стени, подови настилки, инсталации и други. Подготвя се работната площадка, което включва и изчистване и подготовка на повърхностите за следващите дейности. Възможно е в началото да се започне със строителни ремонти. Те включва възстановяване или подобрение на структурни елементи като покриви, фундамент, стени. Изграждане на нови стени, промяна на вътрешни разпределения и добавяне на нови стаи според нуждите на собственика.

 

Основните ремонтни дейности може да включват:

  • Обновяване на електрическата система, включително инсталиране на нови кабели, контакти, ключове и осветление.
  • Обновяване или инсталиране на водопроводни и канализационни системи.
  • Инсталиране на нови отоплителни системи, като например централно отопление, подово отопление или други.
  • Инсталиране на климатизационни системи за охлаждане и отопление.

 

ДиасБилд разполага с екип, който работи със съвременни методи за хидроизолация, топлоизолация, шумоизолация, с които да се подобри енергийната ефективност. Екипът предлага избор от качествени и подходящи материали за подови настилки, облицовки, мазилки, шпакловки.

 

Ако желаете, може да направите промени във външния вид на къщата, като например промяна на фасадата, дограмата или добавяне на тераса. Дейности по обновяване на външния вид на двора, създаване на ландшафтен дизайн, разполагане на площадки и други нови елементи в имота.

 

Ремонт и завършителни дейности по интериора, включително боядисване, облицовки, подови настилки и други. Избор на мебели, декорации и осветление, които да подхождат на обновената обстановка. Тестване на инсталациите и системите; при необходимост, допълнителни корекции и довършителни работи, за да се постигне желаната крайна визия.

 

ДиасБилд отговарят и за финални проверки и приемане на ремонта. Изготвя се документация и гаранции за извършените работи според подписания преди това договор. От компанията предоставят съвети за поддръжка и управление на новата жилищна среда и новите инсталирани системи, съответстващи на най-модерните тенденции в домашното обзавеждане.

 

Ремонтът на еднофамилна къща е индивидуален процес, който зависи от множество фактори, включително състоянието на къщата, бюджета, желанията на собственика и други. Винаги е препоръчително да се консултирате с професионалисти и да разработите подробен план преди да започнете основния ремонт.

 

За ДиасБилд ремонтът на жилище е повече от просто строителни работи – това е израз на индивидуалност и стил. Компанията поема отговорността да превърне визията в реалност и да създаде домове, които отразяват уникалната личност на собствениците им.

Видовете ремонт на апартамент

Едно от най-честите търсения онлайн е за ремонт на апартамент. Особено в големите градове на България, почти повсеместно се търсят майстори за ремонт на апартамент, и то за най-различни видове ремонти. Може да бъде за основен ремонт на апартамент, може да е за частичен ремонт, може да е за ремонт на панелен апартамент, или за друг вид жилище.

При всички положения, хората очакват да получат качествена услуга и професионално изпълнение на ремонта. Вижте различните видове ремонти и какво да очаквате като обобщение на характеристиките на ремонтите и цената за изпълнение.

Основен ремонт на апартамент

Основният ремонт на апартамент представлява обширен и възможно най-пълен набор от строително-ремонтни дейности, които имат за цел да обновят, подобрят и преобразят апартамента ви. Този вид ремонт обикновено се извършва, когато жилището има нужда от сериозни обновления и подобрения в различни аспекти, като структурни, функционални и естетически. В основния ремонт на апартамент обикновено влизат не малко ключови дейности.

Основен ремонт в апартамента (наричан още цялостен ремонт) може да включва най-различни строителни дейности, като изравняване на стени и подове, подмяна или обновление на структурни елементи, както и ремонт на зидария и бетонни повърхности.

Фирма за ремонт на апартамент в София

При промяна в разпределението на стаите, например сливане на стени или създаване на нови прегради, това също може да бъде включено в проекта. Тук влизат услугите с гипскартон и сухо строителство. Строителните ремонти може да се наложат във всички стаи в апартамента. Замазки, нови мазилки, шпакловка.

Подмяна или подобрение на електрическата и водопроводната инсталация са съществени части от основния ремонт. Това може да включва смяна на кабели, контакти, прекъсвачи, както и подобрение на водопроводните тръби, санитарни уреди и други

Боядисване и декорни подобрения. Завършващата част на ремонта обикновено включва боядисване на стените и таваните, както и декорация с обновление на осветителните тела, аксесоари и др.

В  основния ремонт може да се включват и различни функционални подобрения като добавяне на вградени шкафове, рампи, нови прозорци и врати, системи за отопление и охлаждане и др.

В зависимост от обхвата на ремонтния проект и вашите предпочитания, основният ремонт на апартамент може да бъде обширен и изискващ професионални умения и опит. Преди да започнете такъв ремонт, е препоръчително да се консултирате със строителни специалисти и да съставите детайлен план за дейностите, които ще бъдат извършени.

Най-добрите цени за ремонт на апартамент

Предимствата на основен ремонт на апартамент

Различните видове строителни ремонти носят със себе си специфични предимства, които отговарят на различни потребности и ситуации. В зависимост от обхвата на работите и състоянието на жилището, изборът на подходящ вид ремонт може да донесе няколко ключови предимства.

Конкретно основният ремонт на апартамент е значима стъпка към обновяване и подобряване на жилищното пространство. Той носи множество предимства, които оправдават инвестицията и усилията.

Основният ремонт позволява създаването на съвременен и свеж интериор. Можете да обновите стени, подове, тавани и други елементи, които са изгубили своята привлекателност с течение на времето. По време на ремонта имате възможността да промените архитектурни решения и подредбата на пространствата според вашите нужди.

 Също така персонализирате интериора според своите предпочитания и стил. Можете да изберете цветове, материали, мебели и декорации, които отразяват вашата индивидуалност. Това неизменно повишава стойността на имота и привлича наематели и инвеститори, разбира се ако самите вие стигнете до тази мярка.

Основният ремонт предоставя възможността да замените стари електрически, водопроводни и отоплителни инсталации с нови, по-ефективни и сигурни. Това допринася за повишаване на комфорта и енергийната ефективност на жилището.

При основния ремонт може да инвестирате в енергоспестяващи материали и технологии. Това може да доведе до намалени разходи за отопление, охлаждане и електрозахранване.

С внимание към подробностите и планиране, основният ремонт на апартамент може да предостави множество дълготрайни предимства, които ще направят жилището ви по-привлекателно, функционално и удобно за живеене. Двете му най-важни предимства в крайна сметка се обобщават в следните моменти.

Радикална промяна: Основният ремонт предоставя възможност за радикална промяна в дизайна, архитектурата и функционалността на жилището.

Нови възможности: Този вид ремонт може да добави нови възможности като допълнителни стаи, модерни технологии и удобства, което може да подобри значително живота ви. Също така повдига цената на собствеността, особено ако търсите продажба или наем.

Пълна гама ремонтни услуги за апартаменти и жилища в София от Диас Билд

Освежителен ремонт на апартамент

Този вид ремонт се фокусира предимно върху козметичните подобрения и обновление на интериора на жилището. Тук влизат боядисване на стени и тавани, промяна на подовите настилки, замяна на светлинната арматура, аксесоари и др. Освежителният ремонт най-често се извършва, когато жилището има добро състояние, но собствениците желаят нов и модерен вид. Относно предимствата на освежителния ремонт, те са в посока:

Бързина и икономичност: Освежителният ремонт обикновено е по-бърз и по-икономичен, тъй като не включва сериозно къртене и намеси в структурните части на жилището.

Подобряване на атмосферата: С нови цветове на стени и тавани, обновени настилки и премахване на наслагванията от времето, освежителният ремонт може да подобри общата атмосфера и визия на жилището ви. Иначе казано, да го превърне от застаряващо, в подмладено такова.

Стандартен ремонт на апартамент

Този тип ремонт включва по-широк спектър от работи в сравнение с освежителния. Тук може да се включат реновация на банята и кухнята, изравняване на стени и подове, замяна на врати и прозорци, подобрения в електрическата и водопроводната инсталация и други. Стандартният ремонт е подходящ, когато жилището има нужда от по-обширни обновления.

Подобрение на функционалността: Стандартният ремонт може да включва преместване на стени, промяна на подове и обновяване на санитарни помещения, което допринася за подобрение на функционалността и удобството на жилището. Той може да обхване няколко помещение, може да бъде сведен до ремонт на кухня, ремонт на баня, но при всички положения подобрява функционалното използване на жилището.

Индивидуален подход: Този вид ремонт може да бъде изготвен според вашите предпочитания и нужди, съчетавайки практичността с естетиката. Можете за сравнително по-кратък период и само с няколко строително-ремонтни дейности да достигнете до чудесен индивидуален резултат за апартамента.

Енергоспестяващ ремонт на апартамент

Този вид ремонт е насочен към подобряване на енергийната ефективност на апартамента. Това може да включва добавяне на допълнителна топлоизолация, смяна на прозорците с по-ефективни, инсталация на енергоспестяващи осветителни тела и др.

Енергоспестяващият ремонт на жилище представлява иновативен и устойчив подход към обновяване на жилището, който носи множество предимства както за средата, така и за собствениците на имотите.

Намаляване на разходите за енергия: Едно от основните предимства на енергоспестяващия ремонт е значителното намаляване на разходите за отопление, охлаждане и осветление. Съвременните технологии и материали, използвани при ремонта, подобряват топлоизолацията на жилището, което допринася за ефективното задържане на топлината през зимата и прохладата през лятото. Това води до значително намаляване на енергийните разходи и по-ниски сметки за отопление и охлаждане.

Екологична отговорност: С енергоспестяващия ремонт допринасяте за опазването на околната сре да. По-ниският енергиен разход означава по-малко използване на природни ресурси и по-ниски емисии на вредни газове, което има положителен ефект върху климата и околната среда.

Изборът на вид ремонт зависи от вашите нужди, бюджет и цели. Винаги е добре да се консултирате с професионалисти, преди да започнете проекта, за да вземете най-доброто решение за вас и вашето жилище.

Основни и довършителни ремонти на апартамент от строителна фирма Диас Билд

Цени за ремонт на апартамент

Това което безспорно най-много вълнува хората са цените за ремонт на апартамент. Те обаче са много зависими от различи фактори. Първо видовете ремонт струват различно. Основният ремонт включва много дейности за разлика от освежителния ремонт. Приликата е, че получавате ценоразпис от строителната фирма, с която работите относно строителните ремонти и тяхната цена.

Например при основен ремонт и при освежителен ремонт може да има нужда от боядисване на стени. И при двата случая се заплаща посочената цена за боядисване на квадратен метър. В цената влизат всички разходи предвидени от изпълнителите. Това е цената на материалите, труда на майсторите и разходите за транспорт на строителните материали.

Услугите за ремонт на апартамент или жилище варират като цени от фирма до фирма, но винаги трябва да сте внимателни, защото много евтините цени на пазара са често сигнал за измама или за калпави майстори. Изборът на качествена фирма за ремонт на апартамент е отговорно дело, което вие като собственици сами трябва да извършите, за да можете да получите най-професионалните строително-ремонтни услуги за вашия проект.

Ремонт до ключ София

София се характеризира с разнообразие от строителни нужди и проекти. От ново строителство до реновации, хората в столицата търсят разнообразни строителни решения. Сред тях изпъква проекта "ремонт до ключ", който предоставя изключително удобство и грижа за клиентите.

 

Строителство до ключ и ремонт до ключ на апартамент са термини, често използвани в строителната индустрия. Съществува разлика между двете концепции, която заслужава внимание.

 

Строителството до ключ обикновено се отнася до изграждане на нова сграда или жилищен апартамент от начало до край. То включва всички етапи – проектиране, избор на материали, строителство, инсталации и довършителни работи, до момента, в който собственикът се нанесе в новото си жилище.

 

Услугата ремонт до ключ на апартамент се фокусира върху цялостната реновация и ремонт на вече съществуващи жилищни пространства. Това е услуга за ремонт от начало до край и може да се сравни с основен ремонт на жилище.

 

Какво значи ремонт до ключ на жилище?

Една от основните характеристики на този вид ремонт е, че собствениците живеят на друго място, докато трае ремонтът. Те може да живеят в друг град, но ако имат жилище в столицата, може да поръчат ремонт до ключ на своя дом в София, за да подготвят сградата за живеене или за отдаване под наем.

 

Ако при основен ремонт на апартамент може хората да останат да живеят в жилището и да го пригодят за живот по време на ремонта, то при ремонт до ключ те се връщат да живеят в жилището, когато всичко е готово.

 

Този вид ремонт предлага пълна грижа за клиентите, като включва всички необходими работи за преобразуване на апартамента или къщата им, в съвременен и функционален дом. 

 

Какви са етапите на изпълнение при ремонт до ключ в София?

Начална фаза: избор на строителна фирма, която предлага ремонт до ключ в София. Разговор, касаещ изискванията на клиента и определяне на целите и дейностите.

 

Създаване на проект, който оформя заданието и очертава разходите, необходимата работна ръка, ресурсите, сроковете и т.н. Опитните строителни експерти извършват оценка на състоянието на жилището и предоставят консултации за възможностите за ремонт, подобрение и другите подробности. 

 

Започване на работата по проекта съгласно сроковете за завършване на всеки сегмент. Закупуване и доставка на материалите. Осигуряване на работната ръка – майстори с натрупан опит. Доставяне на материалите до обекта и подготвянето му за ремонт.

 

Работа на терен – етапно разпределение на строително-ремонтните дейности от къртене, чистене и извозване, мазилки и замазки, шпакловка; инсталация на настилки и облицовки; ВиК и електрически системи; боядисване, довършителни работи; обзавеждане. До момента на предаването на ключа на собствениците.

 

Има и последна фаза, която е моментът на проверка на изпълнението по договора; дали всичко е спазено какво трябва, дали има неточности в изпълнението на проекта; дали е надвишен бюджета; спазени ли са сроковете. Тук е моментът да се извършат и последните плащания от страна на клиента, според договорените услуги.

Предимства на ремонта до ключ

 

Ясно договорените условия, които са съгласувани с всички заинтересовани страни и съдружници, ще гарантира безпроблемното завършване на ремонта до ключ. Тъй като мненията и възгледите на различните хора се различават, трябва да се покажат предимствата на този тип ремонтна услуга, за да може, да се направи избор на база представена актуална информация. 

 

Работата с един-единствен изпълнител на проект, който включва множество етапи и процеси, спестява време и осигурява по-ясна комуникация. Вместо да се търсят различни ръководители за доклади за състоянието и да се дъжат различни компании на една и съща страница в продължение на дълъг период от време ние ви предостасяме готово решение. Имате един-единствен контакт, който отговаря за всичко, което се случва зад кулисите, и контролира изцяло резултата от проекта.

 

Едно от най-значимите предимства на проектите "до ключ" е удобството, което те предлагат на клиентите. Вместо да координират действията си с няколко страни и да управляват множество договори, клиентите работят с една-единствена строителна фирма, която да изпълни проекта им от начало до край. Това намалява объркването и рационализира процеса на изпълнение.

 

Проектите "ремонт до ключ" често водят до по-ниски разходи за клиентите в сравнение с традиционните основни ремонти. Това е така, защото компанията, която отговаря за изпълнението на проекта "до ключ", може да договори по-добри цени с доставчиците, да си позволи икономии на средствата спрямо мащаба и да намали необходимостта от множество договори.

 

Стандартен ремонт до ключ в София често се изпълнява по-бързо от основен ремонт на жилище, когато семейството остава да живее в къщата. Това се дължи на факта, че компанията, която отговаря за ремонта може да работи едновременно по проектирането и изпълнението, без да се съобразява с живущите в дома. 

 

Предимствата на ремонта до ключ са значителни. Той предоставя изключително удобство, тъй като всички етапи на проекта се управляват от една фирма. Този подход освобождава клиента от необходимостта да координира различни специалисти и да следи срокове и други подробности. Освен това, ремонтът до ключ осигурява по-голяма сигурност за качеството на изпълнението, тъй като всичко се контролира от опитен екип.

 

Недостатъци при ремонт до ключ в София

 

Всеки тип ремонтни дейности имат своите предимства и недостатъци, затова споделяме и някои от негативните страни на ремонта до ключ, за да прецените, дали все пак това ще бъде вашият избор.

 

Един от съществените недостатъци на проектите "ремонт до ключ" е ограниченият контрол, който клиентите имат върху процеса изпълнение на ремонтите. Собствениците не са там, за да контролират на място и разчитат единствено на думата на изпълнителя, че няма да има сериозно промени и нарушения по първоначално договорените параметри на ремонта.

 

Друг недостатък на ремонтите до ключ е намалената гъвкавост на клиентите да правят промени в проекта, след като той вече е в ход. При традиционния метод на изпълнение на проекта клиентите могат да правят промени на място особено ако и самите майстори видят, че нещо „няма да бъде както трябва”. 

 

Клиентите са зависими от фирмата и нейните майстори за предоставяне на висококачествен продукт. Ако фирмата не успее да го достави, клиентите може да останат с некачествен ремонт или да се наложи да започнат проекта отначало с нова фирма.

 

Какви са цените за ремонт до ключ в София?

                                                                                                                                             

Цените за ремонт до ключ в София се определят на базата на различни фактори. Като е добре да се знае, че различните цени при различните изпълнители може да варират. В този смисъл, освен че ще трябва да прецените рамката на своя собствен бюджет, трябва да съобразите и това, което се предлага на пазара като строителни услуги, за да може да се вместите в бюджета, които сте подготвили да похарчите за ремонт до ключ.

 

Цените зависят от обхвата на работата. Това включва големината на пространствата, които трябва да бъдат ремонтирани и реновирани. Много строителни услуги се изчисляват на квадратен метър, така че трябва да сметнете квадратурата на жилището, което ще се ремонтира.

 

Цената на ремонта до ключ също зависи от избора на материали. Качеството и вида на използваните материали, като например подови настилки, боя, мазилки, облицовки, мебели и санитарни уреди, може да варират значително по отношение на цената.

 

Ако проектът включва сложен интериорен дизайн със специални елементи, декорации и персонализира решения, това може да повиши цената на ремонта.

 

Ако имате специфични изисквания, като например интегрирани технологии, специални осветителни системи или други индивидуални детайли, това може да допринесе за по-висока цена.

 

Местоположението на жилището също може да влияе на цената. В различни части на София цените на недвижимите имоти и строителните услуги могат да варират.

 

Цялостен ремонт на апартамент цена

Цялостен ремонт на апартамент цена

Цялостен ремонт на апартамент представлява обширен и възможно най-пълен набор от строително-ремонтни дейности, които имат за цел да обновят, подобрят и преобразят апартамента ви. Този вид ремонт обикновено се извършва, когато жилището има нужда от сериозни обновления и подобрения в различни аспекти, като структурни, функционални и естетически.

 

Решението за цялостен ремонт на апартамент не се взима лесно, особено ако дадено семейство използва пълноценно жилището. Има обаче причини, които да доведат до нуждата от цялостен ремонт. Те са различни – авария, продажба на жилището, нанасяне в апартамента след закупуване, апартаментът е били закупен само до груб строеж, прекалено остаряло жилище и други такива.

 

В тази статия освен основните дейности свързани с основен ремонт на апартамент, ще засегнем най-вече темата за цената на ремонт на апартамент. Как се оформя, колко струват материалите, колко плащате за цената на труда и допълнителните разходи при ремонт на апартамент.

Първи стъпки в изготвянето на бюджета за цялостен ремонт на апартамент

Ако сте собственик на жилище и все още не сте се сблъскали с голяма сметка за ремонт, можете да се чувствате късметлия. Дори в най-добре поддържаните домове нещата се износват, чупят, аварират. Когато имате нужда от освежителен ремонт или от ремонт в една стая, тогава няма какво да се притеснявате. Когато обаче дойде време за цялостен ремонт на апартамент, трябва да подходите реалистично и да започнете с бюджетно пресмятане още в първоначалните моменти на вашия проект.

 

Планирането на бюджета за тези неизбежни сметки не винаги е лесно. Едно от често цитираните правила - да се спестява от 1 до 4 % от стойността на жилището всяка година за поддръжка и ремонти - може да доведе до шок за собствениците на жилища, тъй като цените на строителните услуги се покачват заради различни фактори на пазара, върху които строителните фирми нямат контрол.

 

Съветът ни е още в началото на идеята ви за основен ремонт на жилище, било то апартамент или еднофамилна къща, да се свържете със строителна фирма, която има авторитет, за да може веднага да получите информация за актуалната информация относно цените в строителния бранш свързани със строителни ремонти.

Какво влияе на цената за основен ремонт на жилище

Цената за основен ремонт на жилище може да варира значително в зависимост от няколко фактора. Тук са някои от основните компоненти, които влияят на цената на основен ремонт:

 

По-големи и по-сложни проекти, които включват широк обхват на работа като промяна на структурата, изграждане на нови стени, обновление на инсталациите и други, ще бъдат по-скъпи. Вие вече го знаете, защото няма как един основен ремонт да струва евтино.

 

Използваните материали са от съществено значение за крайния резултат. По-висококачествените материали обикновено са по-скъпи, но могат да гарантират по-дълготрайни и качествени резултати. Предимството от работата със строителна фирма с име на пазара е, че можете да получите отстъпки при закупуването на такива качествени материали.

 

Ако ангажирате професионални майстори с опит и добри умения, това може да повиши цената, но ще гарантира по-качествена и безопасна изработка на ремонта. Когото такива майстори за ремонт на апартамент са част от строителна фирма обаче, те ще работят под контрола на фирмата и цената ще бъде предварително скрепена с договор. Това ще включва и процента буфер оставен при неочаквани разходи.

 

Цените на труда и материалите също могат да се различават в зависимост от местоположението на жилището. В големите градове или областни центрове, цените може да са по-високи.

 

Ако искате работата да бъде извършена по-бързо, това може да увеличи цената. Бързите изпълнения могат да изискват допълнителна работна сила и ресурси. Това обаче е много щекотливо понятие. При основен ремонт на апартамент не може да се бърза, но трябва да се изготви плана за работа, който да е базиран на етапи. Да, може на строителния обект да се вършат няколко дейности едновременно, но те ще са съгласувани от самите изпълнители.

 

Ако искате да включите допълнителни услуги като дизайнерско консултиране, декорация, специални инсталации и други, това може да увеличи цената на ремонта.

 

При демонтаж и ремонт на стари стени и подове, могат да се открият неочаквани проблеми (като например скрити повреди, пукнатини и др.), които може да изискват допълнителни финансови и времеви ресурси.

 

За да получите точна цена за основен ремонт на жилище, е добре да направите консултация с няколко строителни фирми, които да изготвят оферти според вашите изисквания и желания. Това ще ви даде ясна представа за цената на работата и какво точно включва тя.

Кои фактори оформят цялата цена за основен ремонт на апартамент

Цялостната цена за основен ремонт на апартамент е комплексна. Тя включва всичко, което ще се извърши при конкретния обект. Тя се формира от всички по-малки и по-големи строителни услуги, всяка от които си има цена – за квадратен метър  или като единична услуга.

 

В този смисъл, всички услуги се формират след това от предварителния ценоразпис обявен от фирмата изпълнител на база цената на строителните материали и цената на труда на майсторите; цените за доставка на място и допълнителни по-малки разходи по логистиката.

 

Цените на строителните материали е важен фактор. Тук влияние оказват качеството, марката и вида на материалите. Обаче за ориентир, може да се очаква, че цените на материалите ще бъдат между 30% и 50% от общата цена на основния ремонт. Този процент може да варира в зависимост от типа на работата, например дали се извършва повече строителна или декоративна дейност.

 

Цената на труда на майсторите може да варира в зависимост от техническите изисквания на проекта и трудността на изпълнението му. Едно е сигурно, никой няма да стъпи в обекта ви, докато не постигнете споразумение за цената на изпълнение. Можете да преговаряте с фирмата изпълнител, която ще зададе параметрите.

 

Цената за квадратен метър и единичната цена за ремонт са две различни начина за определяне на цената на строителни и ремонтни услуги на дадената фирма.

 

Цена за квадратен метър: Това е цената, която се определя на база площта, която ще бъде обект на ремонт. Обикновено се изчислява като цена на работната сила и материалите, разделена на общата площ, която ще бъде обхваната от ремонта. Този метод е полезен, когато проектът има голям обхват и различни зони с различни видове работи. Цената за квадратен метър включва както труда на майсторите, така и материалите.

 

Единична цена за ремонт: Това е фиксирана цена, определена за определена работа или елемент на ремонта. Например, ако става дума за смяна на дограмата, може да бъде определена конкретна цена за смяната на един прозорец. Този метод е полезен, когато искате да знаете точно колко ще струва определен аспект на ремонта. Обаче тази цена обикновено не включва други допълнителни работи, които може да се наложат.

 

Както в цената на услугите за квадратен метър, така и в единичната цена са включени цената на материалите и цената на труда на майсторите. Сборът от всички строително-ремонтни дейности по време на ремонта, реално не е цялата цена, защото може да има още плащания, които вече сте платили за разрешения, застраховки, вещи лица и т.н.

Какво не бива да пропускате при сключване на договор за ремонт на апартамент

При сключването на договори и договорки за цена на ремонт е важно да се обърне специално внимание на някои детайли, за да се избегнат бъдещи недоразумения и пропуски. Ето някои обичайни аспекти, които се пропускат, но трябва да бъдат включени в договора:

 

Договорът трябва да съдържа детайлно описание на обхвата на работите:  ясно и подробно описание на всяка една задача или елемент на ремонта. Това включва конкретните работи, които трябва да бъдат извършени, както и качеството на използваните материали.

 

В договора трябва да бъдат определени ясни срокове за започване и завършване на ремонтните работи. Това помага да се избегнат забавяния и да се осигури реалистична представа за продължителността на проекта.

 

Освен общата цена на ремонта, договорът трябва да включва и подробни ценови детайли. Това може да включва цените на отделните елементи, материалите, труда на майсторите и всякакви допълнителни такси. Тоест ясно да е за поръчителите на ремонта, какво ще заплатят като цена за труда, за материалите и като цяло за изпълнението на ремонта.

 

Договорът трябва да определи какво да се случи, ако се наложи добавяне или промяна на работите по време на ремонта. Каква ще бъде процедурата за уведомяване, одобрение и промяна на цените в такива случаи.

 

Поемането на гаранции за качеството на извършените работи и използваните материали е важен аспект. Трябва да бъде уточнено за какъв период време са гаранциите и какво включват.

 

Разгледайте въпроса за застраховка на ремонта, за да защитите както себе си, така и изпълнителя при възможни неочаквани ситуации.

 

Определете как ще бъдат разпределени плащанията, дали са на етапи или след завършване на цялостния ремонт.

 

Процедури за прекратяване на договора: В случай че работата не отговаря на очакванията или се сблъскате с проблеми с изпълнението, договорът трябва да дефинира процедурата за прекратяване на споразумението.

 

Заключително, договорът трябва да бъде написан ясно и разбираемо, като обхваща всички аспекти на ремонта. Не се колебайте да се консултирате с юрист или професионални консултанти по строителство, за да се уверите, че договорът е добре структуриран и защитава вашите интереси.

Facebook

Запитване за

ДИАС БИЛД – КАЧЕСТВЕНО ИЗПЪЛНЕНИЕ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ УСЛУГИ ЗА РЕМОНТ НА АПАРТАМЕНТ

Call Now Button