Диас билд лого 1

Шпакловка

Шпакловката е един от най-старите методи за завършване на готова повърхност във вътрешната част на сградата, при стената, пода, тавана.

Обикновено представлява готова смес, която се нанася според определена технология, след  това изсъхва и създава завършения повърхностен слой. Шпакловката е част от довършителните работи при строителството на една сграда

Съвременните шпакловки са страхотно качествени продукти, които са много по-добри от шпакловките в миналото. Работата с тях позволява по-бързо нанасяне, по-лесна методика на изпълнение и качествен завършен слой. Нашите майстори шпакловчици в ДиасБилд нанасят шпакловката според изпълнението на поръчката върху бетон, вароциментови мазилки, зидарии, върху плоскости от гипсокартон, върху газобетон, за покривана на фуги в сухото строителство и други.

Изпълнение на шпакловката

Започва се с подготовка на основата. Тя трябва да бъде подравнена, почистена, суха и здрава. Всички замърсявания трябва да бъдат снети от нея. При порьозни основи се използва грунд, който запечатва основата, а при бетонова субструктура се използва контактен грунд.

Следващата стъпка е смесването на прахообразното вещество според описанието на продукта. Тоест изпълнява се едно към едно така какво е написано на опаковката като съотношение вода-вещество. Първо се изсипва водата, а след това равномерно се сипва самото вещество. Необходим е професионален уред тип бъркалка, с която на два или повече етапа се достига до получаването на еднородна смес, която е готова за нанасяне.

В зависимост от шпакловката е методът на нанасяне, най-често е ползва неръждаема шпакла или маламашка. Майсторството при нанасянето се владее от опитни шпакловчици, които работят равномерно, с отмерени и точни движения, като спазват изискванията да не се получи преждевременно изсъхване на определени части.

Видове шпакловка

Нашите шпакловчици, част от екипа на DiasBuild, са майстори в изпълнението на най-различните видове шпакловки:

Според предназначението на шпакловката, тя може да бъде изравняваща, която изравнява повърхността и запълва пукнатини, дупки и се справя с неравностите. Има и завършваща шпакловка, която има за цел направата на идеално гладка финитура.

Шпакловка с теракол – това е процедура, която се изпълнява ако след това върху повърхността ще се монтират керамични плочки или някакви орнаменти. Много разпространена шпакловка при ремонтни дейности в баня и кухня.

Гипсова шпакловка – сред най-разпространените съвременните методи, които се базират на съвременни материали, този вид се използва за по-големи площи.

Фина шпакловка – тя се ползва за ремонтни дейности, като върху повърхностите се нанасят продукти тип смеси, които са готови или полуготови за директно нанасяне. Тя добавя желаното гланцирано покритие на завършващия слой.

Шпакловка с гипсово лепило – този не толкова разпространен вариант намира приложение при амортизирани основи и стари стени. В този смисъл се прилага при ремонтни дейности, а за получаване на финитура, се изисква последваща фина шпакловка.

Гипсова шпакловка със строителен гипс – предназначена за създаване на по-дебел слой, но все по-рядко използвана заради загубите на материал, които се случват при изпълнение на процеса.

Шпакловка на гипсокартон – това е един специален вид шпакловка, който изисква много опит и умения от страна на майсторите шпакловчици, защото трябва да се спазват много изисквания и да се приложат методи, които да осигурят по нататъшната обработка на гипсокартона с боя.

Процесът, който завършва всяка шпакловка се нарича шкурене. Той изисква прецизност и старателност, и си има специални консумативи и материали, които се прилагат според конкретния случай. Целта е да се осигури почти съвършено гладко покритие, което да осмисли дейността на майсторите направили шпакловката.

Цена на шпакловката

Ако се интересувате от цената на шпакловката, тя зависи от вида шпакловка, който ще бъде приложена при вашия обект. Цената може да варира според използвани материали и площа, която трябва да се шпаклова. Цената може да е различна ако е шпакловка при изпълнение за строителство или шпакловка при изпълнение на ремонта заради различни ситуации, при които ще се извършва процедурата. В цената винаги влизат материалите, цената на труда, консумативите и други по-малки фактори.

Ако се интересувате от услугата шпакловка, можете да се свържете с нашия екип в ДиасБилд, за да започнем разговор, който ще ви осигури професионални строително-ремонтни услуги.

Facebook

Запитване за

Шпакловка

Call Now Button