Диас билд лого 1

Топлоизолация

Топлоизолацията представлява всеки материал и инсталация в дадена сграда, използвани за управление на топлината в сградата.

Докато по-голямата част от изолацията в сградите е за топлинни цели, терминът изолация се прилага и за акустична изолация, пожароизолация и ударна изолация (например срещу вибрации, причинени от промишлено приложение на сградата). Често изолационният материал се избира поради способността му да изпълнява няколко от тези функции наведнъж.

Топлоизолацията е важна икономическа и екологична инвестиция за всички видове сгради. Тя е отговорна както за уюта на живеещите или работещите в сградите през студените сезони, но и за функционирането на самите пространства като сигурни, устойчиви и енергийно ефективни.

Чрез инсталиране на топлоизолация сградата използва по-малко енергия за отопление и охлаждане, а обитателите изпитват по-малко топлинна променливост. Санирането на сгради с допълнителна или с нова топлоизолация е важна тактика за смекчаване на изменението на климата, особено в географски райони, където производството на енергия е въглеродно интензивно.

Създаване на термоизолация в сградата

Днес на пазара има много рентабилни топлоизолационни материали. Всеки материал се различава по своята цена, свойства на самия материал, приложение и въздействие върху околната среда.

Изграждането на термоизолацията по време на строителството на сградата се случва след направата на грубия строеж. В зависимост от това какъв материал е избран за термоизолация се, е и самото изпълнение.

При построение сгради също може да се направи термоизолация като част от проект за саниране на сградата и за подмяна на термоизолацията.

От съществено значение е термоизолацията да бъде изпълнена професионално и безкомпромисно, защото тя не е видима част от сградата, но ако не бъде изпълнена правилно, много бързо си проличават проблемите с отоплението и климатизацията на къщата през зимата и през горещото лято.

Най-често използваните термоизолационни материали

Сред най-разпространените видове изолационен материал, използвани в жилищни, търговски или промишлени приложения, влизат:

Стъклената вата, която е високо ефективна, осигурява целогодишен комфорт и спестява енергия.

Изолация от земна вата, която е патентен продукт също е много приложима. Предлага се като стенна, таванна, подова и за звукоизолация. Екологично чиста и не причинява дразнене и сърбежи.

Полиестерна изолация, малко по-скъпо решение, но също много добро за хора, които трябва да избягват прахови частици. Много дълга гаранция за ползване.

Каменна вата, която е направена от базалтова скала, която на висока температура създава влакна, от които се правят изолационните ролки. Тя е много издръжлива и има отлични звукоизолиращи качества.

Сред другите използвани видове термоизолация влизат тази от отразяващо фолио, която е рентабилен вариант, безопасен и лесен за инсталиране, но е по-приложим при топъл климат с повече ползи за охлаждане на сградите.

Много ефективни са изолационните плочи, защото могат да създават стабилни вътрешни температури и минимизират топлинните загуби през зимата и осигуряват хладен летен дом.  Приложими са за тавани, стени, покриви, за подови конструкции, и за фабрична подплата в индустриални сгради.

Спрей пяната обикновено е по-скъпа от повечето други изолационни материали. Необходима е издухваща машина за инсталиране и обикновено се изисква обучен професионален монтажник, за да я инсталира.  Тя доставя херметично уплътнение, намаляващо въздушните течения във вашия дом и предотвратява растежа на мухъл.

Цена на термоизолацията

Вече споменахме няколко вида термоизолация, които се използват за жилищни, търговски и производствени сгради. Всяка едно изпълнение може да струва различно според избрания изолационен материал, който има своята цена. В цената се калкулира още труда на майсторите, квадратурата, консумативите и други по-малки ценообразуващи фактори.

Чести проблеми при термоизолацията и нашето решение

Нашите техници и специалисти в отоплението са запознати с неизправности, които се случват заради лошо поставена изолация, заради липса на поддръжка, заради замърсени и запушени филтри, заради липса на циркулация на въздуха в сградата и какво ли още не.

Ние от DiasBuild предлагаме качествена и професионална инсталация на термоизолационната система и допълнителни инструкции как да се грижите за нейната поддръжка, така че дълго време да се ползвате от отлично проектирана и изпълнена енергийно ефективна изолационна система.

Facebook

Запитване за

Топлоизолация

Call Now Button