Диас билд лого 1

Ремонт на покриви

Средната продължителност на живота на покривите е 20 години.

Числото е прието за средно аритметично, защото в него не са включени само класическите скатни покриви покрити с керемиди, но и плоските и ниско скатните покриви, такива покрити с битумни керемиди, покривите покрити с метални покрития и всички видове покриви прилагани успешно за различни архитектурни решения – от битови сгради, през търговски сгради, обществени сгради, до производствени сгради и съоръжения.

Атмосферните влияния, претоварването и непредвидени стихии могат да накарат собствениците на жилищата да ремонтират или дори да заменят  покривите си много преди тези заветни 20 години. Когато строим покрив, ние от Диас Билд се стараем да постигнем максимален живот на покривното пространство, когато извършваме ремонт се стараем да постигнем ефективност, която също ще създаде издръжлив покрив, който ще ползвате дълги години.

Видове ремонт на покриви

Определянето дали е време покривът ви да бъде поправен или сменен може да бъде трудно, ако не знаете какви щети може да претърпи. Ето най-често срещаните видове повреди на покрива, които ще ви дадат информация, която ще ви е нужна да се обадите възможно най-скоро на екипа специалисти:

Ремонт на керемиди или шингли

Повечето жилищни покриви използват керемиди. Това са здрави материали, които могат да издържат на излагане на UV лъчи, проливни дъждове и силен вятър. Но те също са уязвими. Затова е добре след стихии да се прави оглед на покрива за проверка на целостта му. Освен керемиди, много популярно решение е да се ползват шингли – битумни керемиди, които имат различна технология на поставяне. При положение, че след силна буря забележите нередност или имате течащ покрив, можете да потърсите специалисти.

Ремонта на керемиди или шингли поради остаряване. Счупени керемиди, повредени шингли заради стихии, разцепени битумни керемиди или извиващи се шингли заради промени в температурата – всички тези видими повреди изискват спешна намеса.

Аварийни  ремонти поради неправилен монтаж

Професионалните експерти по покриви използват покривни покрития като поцинкована стомана или цинкова сплав, за да насочват водата далеч от комини, стени, капандури и други зони, където покривът се среща с вертикална равнина. При тези класически хидроизолационни решения, често се получава пропускане на някое място, което води до проблеми свързани с течове, които пробиват по тавана и фасадите на сградата. Такъв проблем изисква авариен ремонт и намеса от най-добрите специалисти.

Поддръжка и ремонт на улуци

Улуците улавят вода – и почти всичко друго, от клонки до листа до мъртви насекоми. Ето защо те трябва да се почистват два до четири пъти годишно, особено през есента и пролетта. Ако не почистите улуците си, отломките могат да запушат каналите и да попречат на водата да тече гладко. Водата също може да залее улуците, което може да доведе до гниене на покрива. По-лошото е, че улуците могат да се пропаднат поради тежестта, което налага незабавен ремонт.

Ремонт на течащ покрив – ремонт на хидроизолацията

Течовете са лесно забележими признаци на влошаване и често показват повреда на покрива. Но тъй като водата може да се движи през тръби и други покривни материали, може да бъде трудно за неспециалисти да намерят източника на теч.

Независимо дали става въпрос за малък или голям теч, винаги се консултирайте със специалист по покриви. Никога не можете да разберете дали малката тъмна локва на тавана ви е причинена от езеро стояща вода, а покривът ви е на ръба на срутване.

Много често причината за течовете на покрива са заради повредена или неправилно монтирана хидроизолационна система. Тогава се прави огледа и анализ на ситуацията, за да се вземе най-правилното решение.

Ремонт поради лоша вентилация

Прекомерната топлина от лошо вентилирани покриви може да доведе до образуване на мехури. Освен това, когато въздухът не може да тече правилно, влажните условия насърчават растежа на мухъл и плесен. Това води до гниене на дървените части на покрива, като фасцията и гредите, които държат покривната конструкция заедно. Лошата вентилация също може да доведе до заразяване с вредители.

Частичен или цялостен ремонт на покрив

Изброените дотук видове ремонти на покрива са  частични по своя характер, но засягат цялата функционалност на покривното пространство. Понякога е нужна спешна частична намеса, която да предотврати по-сериозни щети върху покрива. Понякога щетите от неглижиране на проблеми изискват цялостен ремонт на покрив. Има и ситуации, в които ремонтът няма да е достатъчен и тогава се преминава към подмяна на покрива, като единствено възможно решения.

Цена на ремонта на покриви

Много често цените на ремонта на покрива са комплекси и не се посочват в ценоразпис с услуги, ами се означават по договаряне – именно заради спецификата при ремонтите на покриви. В този смисъл цената на ремонта зависи от площта, която ще обхване той, от цената на строителните материали, от цената на труда за майсторите и от други по-малки фактори. Нормално е цялостен ремонт на покрив да струва много повече, но цената също ще зависи дали покривът е скатен, дали е с шингли или с метални плочки, дали ще трябва да се поставя нова хидроизолация и т.н.

Лошите покривни работи могат да доведат до по-обширни ремонти на покриви, така че се доверявайте само на сертифицирани експерти като нас в DiasBuild, за да извършват дейности по поддръжка и ремонт.

Share on facebook
Facebook

Запитване за

Ремонт на покриви

Call Now Button