Диас билд лого 1

Монтаж на гипсокартон

Гипсокартонът материал е направен от гипс, смесен с вода и разпределен между два големи листа хартия.

Гипсокартонът се използва за изграждане на вътрешни стени и тавани според така нареченото сухо строителство. Гипсокартонът се монтира чрез повдигане на парчетата и закрепването им към шпилки за стена.

Гипсокартонът се предлага в различни дебелини и в различна функционалност – обикновен гипсокартон, водоустойчив гипсокартон, огнеустойчив гипсокартон. Предната страна на гипсокартона обикновено е бяла, така че може да се боядиса според помещението и проектното решение. Гипсокартонът може да бъде устойчив на шум и влага, и може да се използва във всички помещения в сградата по предназначение

Предимства на сухото строителство и гипсокартона

Сухото строителство и в частност инсталацията с гипсокартон има своите отличителни предимства. Не случайно той се използва за монтажни дейности в най-различни стаи, където трябва да се правят нови стени, където се правят скрити инсталации на елементи, където се търси звукоизолираща стена, за окачени тавани, за декоративни елементи и много други приложения.

 • Гипсокартонът може да бъде боядисан
 • Не изисква шлайфане 
 • Гипсокартонът е по-стабилен от мазилката
 • Повърхността е по-лесна за ремонт
 • Гипсокартонът се предлага в различни конфигурации като дебелина и като функционалност на материала. В този смисъл има стандартен, звукоизолиращ, термоизолационен гипсокартон.
 • Сравнително евтина инсталация без много остатъци.
 • Можете да окачите рафтове и рамки на гипсокартон
 • Възможност за направа на декоративни фигури от гипсокартон.

Видове гипсокартон

На пазара има три вида гипсокартон, които се класифицират според техните качества и дебелина. Докато обикновеният гипсокартон е подходящ за повече приложения, има много други видове, които са по-подходящи за специални обстоятелства – такива са влагоустойчивият и пожароустойчивият гипсокартон.

Когато влезете в контакт с нас и нашите майстори от ДиасБилд, ние ще ви помогнем да изберете кой тип е най-подходящ за вашия проект. Те ще измерят квадратурата на стените и таваните, които трябва да бъдат покрити. Така ще се съобразят с отпадъците поради ограничения при рязане и размерите на готовите листове гипсокартон.

Стандартен гипсокартон – дебелина от 9,5 или 12,5 мм. Приложение за стени, които нямат специални изисквания, за окачени тавани, за архитектурни елементи, за декоративни фигури.

Огнеупорен гипсокартон – тип ѝ или Перлит. За стени и тавани, при които се изисква огнеупорна устойчивост за поне 20 минути при възникване на пожар. Тези модели се смесват с фибро нишки, които подсилват структурната цялост на гипсокартона, така че да издържа на пожар.

Удароустойчив гипсокартон – използва се в помещения и зони където има засилен трафик и възможност за повреждане на стените. Отново подсилването е с фибро нишки, но с по-тънък лист, за да се предотвратят повреди.

Влагоустойчив гипсокартон – използва се в бани, мазета, гаражи и други зони, които са податливи на влага. Водоустойчива зелена хартия обикновено покрива гипсовата сърцевина.

Звукоизолиращ гипсокартон – използва се за помещения и зони, където се търси целенасочена звукоизолация. В материала са вплетени вискозоеластични полимери. Тези полимери превръщат звуковата енергия в топлинна.

Специален гипсокартон устойчив с оловни частици, който се използва в помещения изложени на рентгенови лъчи или в зони с радиационно лъчение.

Гъвкав гипсокартон – той се използва за специални инсталации в ниши, обли или  извити архитектурни части.

Син гипсокартон – използва се за основа на фурнирна мазилка, която има специфичен цвят и така се създава специфичен външен вид.

Монтаж на гипсокартон – стъпки

Поставянето на гипсокартон в дадено помещение става след като се избрете подходящия вид, от изброените преди малко. Пресмята е площта, в която ще бъде монтирана инсталацията. за да се прецени колко листа ще трябват въз основа на размера на площта.

 1. Рязане

Листовете се поставят върху равна и суха повърхност. Измерва се дължината, която ще ви е необходима за вашия проект, с молив се маркира къде ще трябва да се изреже листа.

 1. Окачване на гипсокартона

Гипсокартонът се прикрепя към дървените или металните шпилки, използвани за рамкиране на пространството. Трябва да окачите листовете хоризонтално, когато работите с дървени шпилки, докато металните щифтове работят по-добре при вертикални инсталации. Това е така, защото дървените шипове са по-склонни да се деформират и отклоняват с течение на времето.

 1. Довършителни работи 

В зависимост от избрания вид гипсокартон има довършителни работи по слепване, закрепване, дооформяне или каквото друго се налага, за да бъде монтажът завършен, устойчив и надежден, и естествено функционален.

Ние от DiasBuild предлагаме монтажи и инсталации с гипсокартон в следните направления

 • Монтаж на стандартен гипсокартон, окачени тавани и декоративни форми
 • Монтаж на пожароустойчив гипсокартон в помещения, които го изискват
 • Монтаж на влагоустойчив гипсокартон в баня, приземен етаж, в кухня, във влажни помещения
 • Монтаж на специфичните видове гипсокартон за специални помещения

За цени, оглед, мнение и контакт, свържете се с нас, още сега!

Facebook

Запитване за

Монтаж на гипсокартон

Call Now Button