Диас билд лого 1

Боядисване

Малко неща могат да преобразят облика и усещането на дома като нанесен свеж слой боя.

Когато дойде време да пребоядисате дома си, дадена сграда в интериора, екстериора или части от сградното пространство, можете да разчитате на майсторите бояджии от DiasBuild.

Ние предлагаме услугата боядисване като част от строителни и ремонтни решения в дадена сграда, но и като единична услуга за боядисване на помещения: кухня, всекидневна, хол, трапезария, баня, гаражи, приземни етажи, боядисване на коридори, антрета, стълбищни части; екстериорно боядисване на фасади, открити тераси и балкони.

Интериорно боядисване

Интериорното боядисване е свързано с бояджийските услуги извършвани във вътрешността на сградата, т.е. на всички помещения, стаи, зони, които следва да се боядисват. Самият процес се състои от избор на боя, подготовка на помещенията или зоните, подготовка на материалите, боядисване, изсъхване на боята, премахване на изолационните материали, пренареждане на мебелите.

Честотата на боядисването в интериора зависи много от това дали боядисвате поради старост на слоя боя, дали искате да направите изцяло нов вид на помещението, дали боядисването е част от частичен или цялостен ремонт или поради други фактори. Тоест няма предписание за подходящото време за боядисване. Вие като домакини и собственици можете много добре да прецените кога стените в дома трябва да се пребоядисат, за да се получи желания освежаващ ефект.

Екстериорно боядисване

Боядисването на външните части на сградата обикновено е по-сложен процес, защото засяга по-голяма площ, която на всичко отгоре е на голяма височина в зависимост от броя на етажите или височината на самата сграда. Затова препоръчително за боядисване на външната част на сградата, да се изберат професионални бояджийски услуги, които ще изисква от майсторите опит и нужната техника за изпълнение на задачата.

Обикновено се препоръчва да боядисвате екстериора фасадата на дома си на всеки 10 до 20 години. Точният график варира в зависимост от материала използван за сайдинг. Може да се наложи пребоядисване на винил и метален сайдинг на всеки 15 до 25 години, дърво на всеки 10 до 20 години, мазилка на всеки 15 до 25 години и тухла на всеки 20 до 25 години.

Предимства на боядисването

Боядисването и освежаването на всяко едно помещение в дома носи своите предимства, затова е добре когато забележите, че цветовете и боята по стените са захабени е добре да направите нужните стъпки. Когато става дума за една стая, нормално е като собственици сами да боядисате пространството. Когато обаче бояджийските услуги са част от строителството или основния ремонт на дадена сграда, тогава вече се намесват нашите професионално услуги, извършвани от най-добрите бояджии, които разполагат и с отлична техника за изпълнение на задачите. Иначе самите предимства от боядисването са:

  •       Повишава стойността на вашия дом;
  •       Повишава привлекателността на помещението;
  •       Предпазва дома ви от щети от вредители и насекоми;
  •       Предпазва дома ви от влага и увреждане от плесен;
  •       Екстериорното боядисване освежава фасадата и удължава живота на мазилката
  •       Боядисването на стаите или на фасадата персонализира външния вид.

Видове боядисване

Пазарът предлага различни видове бои, които се използват в зависимост от предназначението и целите на проекта. Можете да избирате от:

Бои за стени и тавани, за различни помещения. Бои за баня и кухня. 

Латексови бои, специални латексови бои с най-различни цветове за различни интериорни решения.

Фасадни бои за екстериорно приложение.

Декоративни бои за интериора. 

Бои за метални или дървени основи, алкидни бои, бои устойчиви на температура.

Бои със специално приложение извън битови сгради. Бои за съоръжения, за настилки, за басейни, за улуци, керемиди, бои против ръжда. 

Всички тези бои са свързани с бояджийски услуги, от които може да имате нужда. Боите вървят с грундове, разтворители, материали и консумативи. Избираме боите заедно с вас според целите на проекта, за да постигнем най-добрия възможен резултат.

Цена на боядисване в помещенията

Бояджийските услуги се изчислява комплексно. В крайната цена влизат боята, материалите и консумативите, които ще се закупят, евентуално разходите, които ще отидат за подготовка на повърхностите (често там се налага запълване на пукнатини, заравняване и други намеси).

Относно повърхността, която ще бъде боядисана, тя е един от главните ценообразуващо фактори. Изчислява се общата квадратура на повърхността, която ще се боядисва. Възможно е бояджийските услуги да са заложени като готова цена на метър квадрат.

Цената на квадратен метър зависи и от качеството и вида на боята. По-висококачествената боя, с повече общи вещества и по-малко разтворители, струва повече. Но по-качествената боя е по-трайна, издържа по-дълго и изисква по-малко слоеве. Конкретният тип боя, от който се нуждаете, зависи от материала на облицовката на помещенията, които ще боядисвате.

Когато боядисването е част от проект за цялостен ремонт и трябва да се боядисва цялата къща, тогава цената влиза в общата сума за ремонта на къщата. Когато поръчате цялостно боядисване на сградата отвътре, отново се изчислява квадратурата, която ще се боядисва и се избират подходящите бои като цвят и вид. Накрая се дава оферта за изпълнение.

Бележка: споменатите числа са примерни и не отразяват актуални пазарни стойности, но са написани като ориентир

Цена на боядисване на екстериорна част

Относно боядисването по фасадата на къщата, тя изисква много по-сериозна организация; скеле, хаспел, или алпинистки пособия, стълбищни съоръжения. В този случай цената за боядисване е по-висока, както и цената за труд на майсторите. Цената отново може да е по договаряне или при посочен ценоразпис за квадратен метър боядисване на фасади.

Интересувате се от бояджийски услуги и боядисване на интериори или екстериори, търсите професионалисти с опит в изпълненията на по-леки и по-трудоемки задачи в боядисването! Изберете услугата на ДиасБилд

Facebook

Запитване за

Боядисване

Call Now Button