Диас билд лого 1

Строителство на еднофамилни къщи

Не е тайна, че строителството на нов дом, на еднофамилна къща е може би най-голямата инвестиция, която едно семейство ще направи за своето бъдеще.

И как няма да бъде иначе, след като еднофамилните къщи са отделни архитектурни пространства, които евентуално имат двор, гараж, хубава градина или дори басейн. Затова ние от DiasBuild сме специализирали със супер екип от майстори, които ще построят вашата еднофамилна къща от кота нула до ключ.

Колко струва строителството на еднофамилна къща?

Изграждането на еднофамилна къща е сравнително скъпо начинание и трябва да сте подготвени за значителни първоначални разходи, които ще определят изпълнението на целия проект. Ако решите да построите своята нова прекрасна и уютна еднофамилна къща, важно е да се подготвите психически, физически и финансово за пътуването, което ви предстои.

Ценоопределящи фактори

Първият въпрос, който като бъдещи собственици си задавате е, „колко ще струва строителството?” Изграждането на самата сграда и нейното привеждане в експлоатация е етапен процес, а крайната цена, което ще платите зависи от различни фактори, в които е включен и факторът политика на строителната фирма за определяне на цената. Иначе, най-важните фактори са:

  • Размерът на къщата, която ще се строи;
  • Дали ще строите до ключ или ще изберете груб строеж (второто не е край на харченето на пари);
  • Къде ще строите – град или село, район, надморска височина, местоположение, където ще се постави фундамента;
  • Видът на използваните строителни материали и актуалните пазарни цени
  • Разходи за проекта и разрешително за строеж във вашия район
  • Достъп до комунални услуги
  • Типът удобства, които избирате да включите

Има още много фактори, които ще определят крайната цена, затова ние от DiasBuild предлагаме обосновка на разходите, които ще направите след като видим проекта и заедно комуникираме самото изпълнение.

Етапи на строителство на еднофамилна къща

Изграждането на еднофамилна къща по поръчка от самото начало до края е вълнуващо преживяване за бъдещите собственици, но много строго определен етапен процес за строителите.

Позволете ни да помогнем на вас и вашето семейство да разберете как работи всичко предварително, защото ако разбирате процеса на изграждане на дома и как се случва всичко, ще бъдете по-подготвени за предстоящите месеци на пътуването. Вие като бъдещи собственици участвате със стъпките, които трябва да направите от момента на изявяването на волята да имате нова еднофамилна къща, през планирането на бюджета, до сключването на договора за изпълнение.

Планове и разрешителни – първата стъпка разработването на плановете с архитекта и проектанта. След като плановете бъдат одобрени, те трябва да бъдат запечатани от лицензиран инженер. За да се получи разрешително за строеж се плащат определени такси в общината.

Създаване на строителна площадка, основи и зидария – строителният екип ще изчисти земята и ще я изравни, за да може да започне строителството. Районът на строителният обект ще бъде обграден според изискванията и след това се изкопават основите. Цялата подземна ВиК и електрическа инсталация се полага в основите, след което се излива плочата. Следват процесите свързани с изграждането на кофража и арматурата.

Третият етап е рамкирането на сградата и изграждането на покрива. След този етап архитектурата придобива един външен вид, който вече издава формата на сградата и собствениците започват да виждат първите плодове на строителния труд.

Четвъртата фаза идва с изграждането на ВиК инсталацията и поставянето на електрическата инсталация в сградата. Вентилацията, отоплението и климатизацията също се инсталират като съставни части. Този етап е свързан със сериозно окабеляване, с добавяне на връзки за комунални услуги и изграждане на система за сигурност.

За да се премине към пети етап ще трябва да се извършат още няколко инспекции, за да се продължи с процеса на изграждане на дома. Започва поставянето на изолацията, която ще играе основна роля в енергийната ефективност на сградата. Това е етапът, в който започват и довършителните работи свързани с мазилката и сайдинга, инсталирането на облицовките по стаите, обзавеждането на банята със санитарен фаянс и т.н.

В последния етап големите машини са изчезнали от обекта и е време да се работи по „фината настройка” на къщата, така че тя да придобие този външен вид, който очаквате. Това е етапът, който отвежда строителството на къщата до момента на ползване и предаването на ключа от строителя към настоящия собственик.

Ако искате да си осигурите начина на живот в еднофамилна къща – особено привлекателен поради по-ниските си разходи и уюта, който предлага – свържете се с нас, още днес!

Наши партньори

Хидроизолации - доставка, монтаж и ремонт на хидроизолации на сгради, къщи, основи и др.

Доставка и монтаж на подови настилки за офиси, учреждения, болници, спортни зали и терени.

Facebook

Запитване за

Строителство на еднофамилни къщи

Call Now Button