Диас билд лого 1

Ремонт на тротоар

Грижата за тротоарите в обществена среда по закон трябва да е поверена на самите общини.

Грижата за тротоарите в обществена среда по закон трябва да е поверена на самите общини. Тоест гражданите могат да подават сигнали и да очакват бърз резултат и ремонт на тротоара, на мястото където е бил компрометиран.

Това не винаги се случва така. Често хората вземат инициативата в ръцете си и поръчват ремонт на малък участък от тротоара пред техния дом. Има и домове, които във вътрешния си двор имат тротоарен тип инсталация, които също се повреждат и изискват ремонт.

Общото между случаите, които изброихме е, че ремонтът – поръчан независимо от кого – трябва да се извърши от опитни професионалисти и майстори, които много добре си разбират от работата. Ние в DiasBuild имаме точният екип специалисти, които могат да се намесят, за да ремонтират тротоар там където е бил разбит, амортизиран, обрасъл с треви, замърсен и т.н.

Тротоарите са важни части от градската среда и те трябва да са винаги в изрядно състояние, за да поемата пешеходния трафик. Ако даден тротоар е разбит и невъзможен за ползване, това променя движението на хората, а миг невнимание може да доведе до контузии или до по-неприятни пътни произшествия.

Как възникват проблемите в тротоарната структура?

Бетонните тротоари неизбежно се влошават с всеки сезон, тъй като долната бетонна плоча събира вода. Това води до ерозия на почвата между и под бетонните плочи. Замръзването и размразяването на един зимно-летен цикъл са достатъчни за преместване и напукване на цели бетонни тротоарни плочи. Разбира се това е период, който е дълъг като време, за да се забележат проблемите, но в един момент на места в градската мрежа, те се случват и тогава ремонтът е неизбежен.

Редом с това, тротоарите в по-отдалечени райони или на места с повече влага, може да развият растителност, която да ги пробие и това също да компрометира тяхната цялост.

Възможно е разлив от автомобилна авария или катастрофа да замърси или разбие част от тротоара където е станало местопроизшествието.

Решения на различни проблеми с ремонт на тротоара

Неравен тротоар – може да бъде заменен или ремонтиран, в зависимост от причината, поради, която тротоарът е станал неравен. Прави се анализ на ситуацията след оглед и измервания и се търси подходящо решение. Целта е при новото подравняване да се постигне такава структура, която няма да позволи повторно нарушения в нивелацията на тротоара.

Разбити тротоарни блокове – при разбит тротоар, чието ниво не е нарушено се заменят бетонните блокове, които го съставляват.

Силно замърсен тротоар се почиства с правилните препарати и с предпазни мерки, така че да се върне в приветливо състояние за пешеходците и за градската среда.

Дренажи и хидроизолационни мерки при пропаднал тротоар заради подземни води или прекалено натрупване на вода заради местоположението на тротоара.

Цени за ремонт на тротоар

Разходите за ремонта на бетонни тротоари могат да варират в зависимост от редица фактори, включително:

Колко тротоарни плочи трябва да бъдат изравнени?

Колко дълбоко е потънал тротоарът?

Дали ще трябва само ремонт или цялостна смяна на повредената секция от тротоара

Има ли големи кухини под тротоара?

Така че, въпреки че не можем да ви дадем конкретна цена за изравняване на вашия тротоар, можем да ви кажем, че през повечето време тя ще бъде значително по-ниска от другите опции.

Ние от DiasBuild разполагаме с решенията и екипа, за да се отзовем на повикването за ремонт на тротоар в градска среда или в частна собственост. Просто ни потърсете тук!

Facebook

Запитване за

Ремонт на тротоар

Call Now Button