Диас билд лого 1

Ремонт на стълбище в еднофамилна къща

Стълбището в еднофамилните къщи свързва етажите в сградата и ако то е повредено, къщата става напълно нефункционална. Още повече ако стълбището е старо, то представлява опасност за живеещите в дома. Тогава най-логичното нещо е ремонт на стълбището.

Стълбището може да има нужда от обновяване, може да има нужда от основен ремонт, може да се наложи неговото премахване и построяването му наново; за всички тези ситуации, нашите опитни майстори в Диас Билд са готови с решения и изпълнение.

Ремонт на стълбище – общи ремонти

В зависимост от вида стълбище се прави план за ремонта. В еднофамилните къщи и в повечето многоетажни сгради, стълбищата са стационарни. Различният материал използван за направата на стълбищата, предполага различен подход и различни решения за ремонта или обновяването на структурите.

Ние в Диас Билд разполагаме с опитни майстори, които са подготвени за изпълнение на общи ремонти:

 • Структурно подобрение и укрепване на стълбището.
 • Ремонт на основата.
 • Ремонт и укрепване на щранга.
 • Ремонт на междинни платформи.
 • Модифициране и ремонт на стъпалата.
 • Боядисване на повърхностите.
 • Инсталация на мокетна част.
 • Поставяне на парапет.
 • Ремонт или създаване на ново осветление
 • Ремонт след нарушение на стълбището следствие огън, течности, мухъл и други непредвидени фактори.

Ремонт на стълбище според материала:

Вътрешните стълбища може да са направени от най-различни материали: дърво, тухли, бетон, естествен или изкуствен камък, стъкло (стълбища в модерни интериори). Не са изключени варианти и на стълбища от комбиниране на материали; микс от метални части и дърво, или други материали. В зависимост от това, се прави оглед на място и се преценява какъв ремонт може да се направи. Всеки материал има своите особености, което влияе на ремонтния подход и решенията, които се вземат. Видът материал влияе и на крайната цена за ремонт на стълбището.

 • Ремонт на дървени стълбища
 • Ремонт на бетонни стълбища
 • Ремонт на стълбища от естествен камък
 • Боядисване на стълбище от определен материал.
 • Запечатване на стълбище
 • Облицовка на стълбище с керамични плочки. 
 • Ремонт на метални части на стълбище

Ремонт на външни стълби:

Външните стълби са натоварени с още по-голяма отговорност, защото имат функцията да бъдат и авариен изход. Те се правят с много повече изисквания за безопасност и от материали, които трябва да издържат на сезонните климатични предизвикателства, да са огнеупорни, да поемат внезапно по-голям трафик и да са безопасно проектирани спрямо конструкцията на сградата.

Ние в Диас Билд, разполагаме с майстори, които правят ремонт на външни стълби.

Ремонт на стълбище – цена

Факторите, които влияят върху разходите за ремонт на включват:

 • Сложност на дизайна.
 • Избор на материал.
 • Пребоядисване на стълби и парапети
 • Такса за труд.
 • Форма на стълбище.
 • Местоположение.

Цената за ремонт на стълби варира според квадратурата, която ще се ремонтира. От материалите, които ще се ползват и изпълнител. Разходите за подмяна на стълби зависят от броя на стъпалата и площта на повърхността. Общата цена на проекта за преправяне на стълбище с 10 стъпала е $90 до $160, включително време за материали и труд.

Нашите услуги за ремонт на стълбище

Много неща могат да се объркат със стълбите ви, особено ако къщите са по-стари или са се случили непредвидени аварии в сградата. Стълбите може да скърцат или да се разхлабват между стъпалата;  стълбищните клетки могат дори да започнат да се отделят от стената, повърхностите може да започнат да се рушат с течение на времето.

Нашите майстори от Диас Билд правят визуална инспекция, за да диагностицират проблемите, правим различни тестове и установяваме какво трябва да се направи. Предлагаме решения след направената инспекция, цена и срок за изпълнение.

Облицовка на стълби - Съвети за избор на облицовъчни материали

Облицовка на стълби

 

Облицоването на стълби е изкуство, което не само добавя визуална естетика към вашия дом или обект, но също така подчертава функционалността и безопасността на пространството.

 

Това е процес, който изисква внимание към детайлите, креативност и професионализъм, за да се постигне желаният ефект.

 

Защо е важна облицовка на стълби?

 

Облицовката на стълбите играе ключова роля в архитектурния дизайн на всяко пространство. Тя не само придава характер и стил, но и предоставя защита и устойчивост на стълбите срещу външни влияния като износване, влага и удари. Освен това, правилно избраната облицовка на стълби може да подобри функционалността на стълбите, като например предоставя по-добро сцепление и удобство при използване.

 

Облицовка на вътрешни стълби

 

1. Облицовка на вътрешни стълби

 

Вътрешните стълби не са просто функционална характеристика на един дом; те служат като централна точка, свързваща различните нива на жилищното пространство. Елегантната и безопасна облицовка на тези стълби може значително да подобри естетиката, стойността и използваемостта на вашия дом.

 

Ето някои съвети за облицовка на вътрешни стълби:

 

 • Избор на подходящ материал: Материалът, който избирате за облицовка на вътрешни стълби, трябва да бъде издръжлив, лесен за поддръжка и да допълва цялостния стил на вашия дом. Някои популярни опции включват дърво, метал и стъкло. Дървото предлага топла и приветлива атмосфера, но изисква редовна поддръжка като полиране и боядисване. Металът е издръжлив и лесен за почистване, което го прави чудесен избор за натоварени домове с деца или домашни любимци. Стъклото създава модерен и елегантен външен вид, но може да бъде скъпо и изисква професионален монтаж.

 

 • Обмисляне на безопасността: Безопасността винаги трябва да бъде основен приоритет при проектирането на вътрешни стълби. Уверете се, че избраният от вас материал отговаря на строителните норми и осигурява достатъчно опора за потребителите. Парапетите, например, трябва да са високи поне 36 инча за жилищни сгради. Освен това помислете за добавяне на елементи като осветление, или неплъзгащи се повърхности, за да подобрите безопасността.

 

 • Планиране на оформлението: Преди да започнете процеса на вътрешни стълби облицовка, вземете предвид разположението на вашите вътрешни стълби и как те се вписват в цялостния дизайн на вашия дом. Обмислете фактори като трафик на хора, налично пространство и всички съществуващи архитектурни характеристики, които трябва да бъдат включени или подчертани. Ако е необходимо, направете измервания и скици, за да визуализирате различни възможности за оформление.

 

 • Координиране със стила на вашия дом: Облицовка на вътрешни стълби трябва да съответства на цялостната естетика на вашия дом. За традиционни или рустик декори дървените парапети с класически детайли може да са най-добрият вариант. Модерните или минималистичните пространства обаче може да предпочетат изчистени линии и материали като метал или стъкло. Можете също така да включите уникални дизайнерски елементи, като например декоративни колони или произведения на изкуството, за да добавите личен щрих към вашето пространство.

 

 • Обмислете поддръжката: Различните материали изискват различно ниво на поддръжка. Например, дървените парапети може да се нуждаят от редовно полиране и боядисване, докато металните парапети обикновено са по-издръжливи и изискват само периодично почистване. Изберете материал, който можете лесно да поддържате въз основа на вашите лични обстоятелства и времеви ограничения.

 

 • Наемане на квалифициран изпълнител: Ако планирате сложни или персонализирани решения за облицовка на вътрешни стълби, като например извити парапети или парапети със смесени материали, наемете опитен професионалист, който може да проектира и изпълни проекта според вашите спецификации. Уверете се, че получавате препоръки и проверявате техния опит, преди да ги наемете. За по-прости проекти, все още може да искате да потърсите помощта на професионалист, тъй като те могат да предоставят ценни насоки и да гарантират, че работата е извършена правилно и безопасно.

 

 • Добавяне на акценти: След като основните елементи на вашата облицовка на вътрешни стълби са инсталирани, помислете дали да не добавите някои акценти, за да завършите външния вид. Това може да включва неща като декоративни колонки, осветителни тела или произведения на изкуството. Тези фини допълнения могат значително да подобрят естетиката на вашите вътрешни стълби и цялостния поток на вашето жизнено пространство.

 

Процесът на облицовка на вътрешни стълби може да изглежда обезсърчителен, но следвайки тези съвети и обмисляйки внимателно всеки аспект от вашия проект, можете да създадете безопасна, естетически приятна и функционална среда у дома. Независимо дали ремонтирате съществуващо пространство или проектирате ново строителство, отделянето на време за внимателно планиране и изпълнение ще доведе до отлични резултати, които ще радват вас и вашите гости за години напред.

 

Изборът на подходящи облицовъчни материали за вътрешни стълби е важна стъпка при оформянето на интериора на дома. Трябва да се вземат предвид естетическите предпочитания, функционалността и издръжливостта на материалите.

 

Ето някои съвети за избор на подходящи облицовъчни материали:

 

Керамични плочки:

 

 • Предимства: Издръжливи, устойчиви на влага и износване, лесни за почистване, голямо разнообразие от цветове, дизайни и текстури.
 • Подходящи за: Зони с висок трафик, като входни стълби, стълби в кухня или баня.

 

Дърво:

 

 • Предимства: Предоставя топлина и естествен вид, може да се адаптира към различни стилове на дома, лесно се обработва и ремонтира.
 • Подходящо за: Интериорни стълби в традиционни или рустик стилове, където се цени естественият вид на дървото.

 

Метал:

 

 • Предимства: Модерен и индустриален вид, издръжлив на натиск и износване, лесен за почистване.
 • Подходящ за: Модерни интериори или стълби, които се използват в търговски или индустриални сгради.

 

Камък:

 

 • Предимства: Изискан и устойчив материал, предлага голямо разнообразие от цветове и текстури, добавя визуален интерес.
 • -Подходящ за: Луксозни интериори или стълби, които се намират в зони на дома с по-висока видимост.

 

Мозайка:

 

 • Предимства: Творческа и индивидуална облицовка, може да се изработва от различни материали и цветове.
 • Подходяща за: Стълби, които искате да бъдат уникални и персонализирани, като например интериори в изкуствени или еклектични стилове.

 

Важни съображения:

 

 • Стил на дома: Изберете материал, който се вписва в общия стил на дома, за да създадете хармоничен и цялостен вид.
 • Функционалност: Вземете предвид употребата на стълбите и тяхното местоположение в дома, за да изберете подходящия материал, който да отговаря на нуждите ви.
 • Бюджет: При избора на материал е важно да се има предвид бюджетът за проекта и да се намери баланс между качество и цена.

 

С правилния избор на облицовъчни материали за вътрешни стълби, можете да създадете привлекателен и функционален интериор, който да отговаря на вашите нужди и предпочитания.

 

Облицовка на външни стълби

 

2. Облицовка на външни стълби

 

Облицовка на външни стълби изисква внимателно планиране и избор на материали, които са устойчиви на външни влияния като климатични условия и износване.

 

Ето някои съвети за облицовка на външни стълби:

 

Изберете устойчиви на външни условия материали:

 

 • Камък: Гранитът, мраморът и други видове камък са издръжливи и устойчиви на влага и износване. Те са подходящи за облицовка на външни стълби поради своята издръжливост и естетически апел.
 • Бетон: Бетонната облицовка е здрава и издръжлива, подходяща за външни стълби. Може да се изработи в различни текстури и цветове, като предоставя стилен и съвременен вид.
 • Керамични плочки с висока степен на устойчивост: Изберете керамични плочки, които са специално проектирани за външна употреба и са устойчиви на замръзване и разширение. Те предлагат разнообразие от дизайни и цветове, като са лесни за почистване и поддръжка.

 

Съобразете стила на дома и околната среда:

 

 • Хармония с околната среда: Изберете облицовъчни материали и цветове, които хармонират с околната среда и стила на дома. Например, за традиционни домове може да се предпочете камък или дърво, докато за модерни резиденции бетонът или керамичните плочки може да са подходящи.
 • Внимание към детайлите: Разгледайте различни текстури и финиши на материалите, за да добавите допълнителен визуален интерес към външните стълби.

 

Поддръжка и издръжливост във външния климат:

 

 • Устойчивост на външни условия: Изберете материали, които са устойчиви на влага, UV лъчи, замръзване и разширение, особено ако живеете в област със суров климат.
 • Лесна поддръжка: При избора на материали е важно да се има предвид и лесната поддръжка. Изберете материали, които са лесни за почистване и изискват минимална поддръжка във външни условия.

 

Консултирайте се с професионалисти:

 

 • Професионално мнение: Преди да вземете окончателно решение за облицовка на външни стълби, консултирайте се с професионалисти в областта на строителството и дизайна, които могат да ви предложат съвет и помощ при избора на подходящи материали.

 

При избора на облицовка за външни стълби е важно да вземете предвид вашия бюджет, стил и нужди за поддръжка.

С правилния избор на облицовъчни материали за външни стълби, можете да създадете привлекателен и издръжлив елемент на вашия дом, който ще привлича вниманието и ще предоставя удоволствие години напред.

Изборът на добра и устойчива облицовка на стълби е важна, защото осигурява не само красота и стил, но и функционалност, безопасност и дълготрайност на пространството.

С правилния избор на материали и професионално изпълнение, облицовката на стълби може да бъде ключът към устойчив и впечатляващ екстериор и интериор на вашия дом или обект.

Facebook

Запитване за

Ремонт на стълбище в еднофамилна къща

Call Now Button