Диас билд лого 1

Ремонт на сграда или блок

Несъмнено строителството е една от най-рисковите професии. Затова трябва да се подхожда към нея с изключителна внимателност и отлична подготовка.

Преди да изберете строителната фирма, на която да поверите работата, трябва добре да проучете всяка една от тях. Понякога евтините оферти излизат по-скъпи.

Ние от Диас Билд сме винаги насреща за вас. Не само ще изпълним задачите си в срок, но и ще останете повече от очаровани от резултатите.

Необходимо е освен да изберете най-добрите професионалисти, но и да се заредите с търпение и да имате готовност за извънредни финансови средства, които са неизбежни при подобен ремонт.

Строителството е професията с най-много инциденти. Безопасността трябва да бъде водеща при изпълнение на ремонта.

Ремонт на сграда или блок

Ремонтът на сграда е изключително трудна задача. Преди да започне ремонтния процес е необходимо изготвяне на проект и план, по който да се водите.

Първо се планира, после се строи. Планирането осигурява спокоен строителен процес без неприятни изненади. Преди да започне ремонтът, целите трябва да бъдат точно определени.

Консултацията с архитект е необходимост, която ще улесни целия процес на работа и ще се избегнат евентуални грешки. 

Рамковите условия също трябва да бъдат добре изяснени. 

Външен вид

Външния вид е свързан с дизайна на сградата. Стените, прозорците, входната врата. Различните компоненти трябва да бъдат добре съчетани, за да изглежда сградата напълно завършена и красива.

Строителни материали

Разходите за ремонта на сградата са пряко свързани и с качеството на използваните за него материали. Всякакви възникнали затруднения по време на ремонтния процес ще изискват допълнителни разходи. Затова, когато планирате ремонт, трябва да имате предвид, че цената ще е променлива по време на процеса и това не зависи от строителната фирма, а от стечение на обстоятелствата.

Друга важна особено при ремонт на сградата или блок е да се определи реда на ремонтните дейности. По този начин процесът ще протече без никакъв проблем. Ако проектът е възложен изцяло на архитект, той е този, който определя графика. Задължително условие е строителният план да бъде съгласуван с собственика на сградата и одобрен от него.

Ремонт на вход

Диас Билд предлагат и още една услуга, а тя е ремонт на вашия вход.

Входът е едно от местата, за които собствениците на сградата или блоковете обръщат най-малко внимание. Именно и затова повечето входове са в окаяно състояние и се нуждаят от незабавен ремонт.

Ремонтът на вход е трудна задача и също, като при всички останали ремонти, трябва да се доверите на истински професионалисти, които ще преобразят до основи вашия вход. Преди да се започне същинската част на ремонта на входа, всичко трябва да бъде добре облепено.

Задължително трябва да се обърне внимание и на вратата. И да се направи всичко необходимо за безопасността на сградата и влизането с взлом в нея.

Важно е да се поддържат стълбището и парапетът в отлично състояние, както и видът на стените.

Ремонт на покрив

Ремонтът на покриви е една от най-трудните задачи за изпълнение. Безопасната работна среда на екипът при ремонт на покрива е на първо място.

Необходимо е да се създаде план за безопасност при ремонтирането на покрива.

Преценяване на риска 

Преди да стартира ремонтът трябва да се обърне внимание на риска при целия процес на работа. По този начин рискът от инциденти ще се намали до минимум.

Необходимо е да се проучат условията за работа и да се установят причините, поради които се стига до инцидента.

Ремонтния процес се нуждае от постоянно наблюдение, напътствие и внимание към строителния екип.

Трябва да се вземе под внимание формата на покрива и материала, от който е направен. Местоположението също е от значение. Ако сградата е на място, където постоянно минават хора, трябва да се засилят мерките за безопасност не само за строителния екип, но и за минувачите.

Достъп до покрив

Достъпът до покрива задължително трябва да се обезопаси. Крайно забранено е качването на покрив при буря, дъжд или силен вятър. Това ще изложи на опасност живота на строителите.

Безопасността е на първо място

При ремонт на покрив, непременно трябва да се обозначи мястото със съответните знаци, предназначени за това. По този начин ще предупредите случайните минувачи и ще се избегнат нежелани инциденти.

Ограждането на сградата с ламаринени платна е един от най-срещаните начини за обезопасяване на обекта за околните. В никакъв случай материалите, които са предназначени за ремонта, не биха да се оставят на покрива.

Плана за безопасност е най-важната стъпка от ремонтния процес. Не само строителната фирма, но и собственикът на сградата трябва да участва в неговото изготвяне. Освен завършен и красив вид на покрива, ремонтът трябва да приключи спокойно и без никакви неприятни инциденти.

Ремонт на стълбище

Може би е крайно време да освежите вашето стълбище? Когато искате просто да обновите вида на стълбището е нужно само да го почистите и боядисате.

Но ако стълбището се нуждае от цялостен ремонт, това ще отнеме повече време и средства. Най-честите проблеми със стълбите са скърцане, разхлабване или разбити части.

С годините, стълбите се износват. Освен на външен вид, е необходимо да се направи проверка и на техническото състояние на стълбите. Дървените стълби много по-бързо се износват от бетонните.

Необходимо е проверката на състоянието на стълбището да бъде извършена от професионалист, защото доста често дефектите са невидими за останалите хора.

За подобряване оптичното състояние на стълбите понякога може да се наложи и от смяна на парапета или изграждане на такъв, ако няма. По този начин ще обезопасите стълбището.

Разходите за ремонта на стълбището варират различно. Състоянието на стълбите влияе върху цената на ремонтния процес. Размерът на стълбите и материалите, които се използват по време на ремонта, също се вземат под внимание при определянето на цената.

Ремонт на тротоар

Най-трудната част при ремонта на тротоар е да се определи какъв вид ремонт точно е необходим. След което ще се определят и подходящите материали за него, за да осигурите оптимални и дълготрайни резултати.

Най-честите методи за ремонт на тротоар

Поправка на асфалт

Изкърпването на асфалта е известно още и като кърпене на повърхността е един от най-достъпните начини за решаване на дребни проблеми с асфалта. Трябва да имате предвид, че това е временно решение и резултата се запазва само около две години.

Премахване и подмяна на асфалт

Отстраняването и подмяната на асфалта е по-дългосрочно решение. Ефективен метод за предотвратяване и поправяне на пукнатините. Отстраняването и премахването на асфалта включва премахване на няколко слоя асфалт, докато повредените части бъдат напълно извлечени. Този тип ремонт е по-скъп, но много по надежден. И избирайки него, вие си спестявате разходи от бъдещи ремонти.

Ремонт на пълна дълбочина

Ремонтът на асфалт на пълна дълбочина включва подмяна на цялата тротоарна система. Този метод се прилага при по-тежки ситуации, в които щетите са големи. Напукването на асфалта може да доведе до по-големи проблеми като масивни дупки и дори разпадане.

Facebook

Запитване за

Ремонт на сграда или блок

Call Now Button