Диас билд лого 1

Полагане на павета и тротоарни плочи

Приоритет за нас освен майсторското изпълнение на сгради, но и качественото и професионално изпълнение на най-различни настилки.

Ние в ДиасБилд, освен че концентрираме голяма част от работата ни в строителство и ремонти на къщи и апартаменти, разполагаме с голям екип, който се занимава с монтиране на павета и тротоарни плочки, но и инсталации на винилипо настилки и всякакви други подове в различни интериорни и екстериорни пространства.

Приоритет за нас освен майсторското изпълнение на сгради, но и качественото и професионално изпълнение на най-различни настилки. Така освен за естетически завършен сграден фонд се грижим за удобството на хората за разходката ми в градска среда, но и за завършените интериори с най-модерните винилови настилки. На снимките можете да видите завършени проекти.

Полагане на паве и тротоарни плочки

Полагането на павета и тротоарни плочки е трудоемък процес, който има няколко етапа на изпълнение. Освен неудобството за хора, които ще трябва да заобикалят тротоара или за превозните средства, които ще пренасочат движението си, ще трябва да се вземат предвид, множество фактори преди самото изпълнение. След огледа и необходимите замервания се пристъпва по изпълнение на проекта.

Първо се отстраняват всички стари повърхности, било то стари павета, плочки, плоскости. Много често този първи етап е свързан с използването на тежки машини, превозването на отломките и почистването на терена с цел подготовка на субстрата.

Следващият етап, преди самата подготовка на нивото за полагане на павета или тротоарни плочки е осигуряването на дренажна система. Проверява се каква е била старата и ако има повреди по нея или неточности те се отстраняват, за да се постигне, цялостна ефективност.

Подготовката на основата от съществена важност за успешното създаване на нова павирана настилка или на нов тротоар. Основата трябва да създаде стабилността, от която ще се нуждаят паветата или плочките. Целта е да се постигнат правилна дебелина, базова стабилност и компактност на слоя, за да се случи дълготрайна настилка, която няма да се поврежда никак лесно.

След като основата е подготвена и всички меки зони са идентифицирани и ремонтирани, е време да добавите свързващото вещество, което може да е специална замазка или друг вид готов продукт, специално приготвен за такъв вид инсталация.

Когато обектът е готов за редене на павета и плочки се започва с въжен вода, който помага да спазвате трасирането при редовете. Подреждането се осъществява етапно и систематично, като се прави проверка на всеки ред, така че да се спазват точното разпределение, за което е подготвен терена. След полагането на паветата или плочките са прави допълнителна проверка при фугите и те се запълват според вида инсталация. Почистването завършва целия процес.

Ако имате нужда от майстори, които да инсталират павета или тротоарни плочки, ние от ДиасБилд разполагаме с екипа, техниката и знанията, които да реализират проектите според заданието.

Моля оценете нашата дейност!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Диас билд лого 1
Call Now Button