Диас билд лого 1

Основен ремонт на нов апартамент

Как и какво да планирате при основен ремонт на нов апартамент. Колко би ви струвало и от къде да спестите при основен ремонт.

Когато стъпите на прага на своето ново жилище, пълни с ентусиазъм и очаквания, вероятно най-малко ще си представите, че на някакъв етап може да се наложи основен ремонт. Въпреки че това може да изглежда неочаквано и понякога дори дразнещо, основният ремонт на ново жилище може да бъде необходим и полезен процес, който ще осигури комфорт, ефективност и персонализация на вашето жилище.

Кога може да се наложи основен ремонт на ново жилище

 Недостатъци от строителството: Понякога новите жилища могат да имат скрити недостатъци, които стават видими само след като започнете да живеете в тях. Това може да включва пукнатини, проблеми с електроинсталацията или ВиК, лоша хидроизолация; проблеми с настилките в дома.

 Закупуване на апартамент на груб строеж: Друг вариант е да се закупи жилище на груб строеж и да имате нужда да го завършите сами. Това е по-добър вариант, защото няма да се налага да се кърти и променят вече изградените инсталации. Инвестицията ви обаче ще е по-голяма.  Но пък имате предимството да направите каквито искате промени предварително.

Фирма за ремонт на апартамент в София

 Вашите желания и нужди се променят с времето. Ако закупеното ново жилище не отговаря напълно на вашите представи, може да решите да направите основен ремонт, за да го приспособите към вашите изисквания.

 След като стиловите тенденции и технологиите се развиват, може да искате да актуализирате външния вид и функционалността на жилището си. Това може да включва обновление на боядисаните стени, подовите настилки и дори промяна на апаратите.

Как адекватно да реагирате при необходимостта от основен ремонт на нов апартамент

Каквото и да наложи основният ремонт на ново жилище, ще трябва да сте готови с адекватна реакция и мерки за направата на ремонта. Ето и правилните стъпки.

Направете детайлна оценка на състоянието на жилището. Ако трябва използвайте експерт, особено ако основният ремонт е следствие на форсмажорни обстоятелства.  Постарайте се да идентифицирате проблемите и нуждите, които биха могли да изискват ремонт.

И при двата варианта обърнете внимание на проектирането. Представете си всяка статия, разположете мислено мебели и уреди. Така ще имате яснота как да промените ел. инсталацията, къде да предвидете монтаж на климатици. Правилното разпределение в кухнята, ще ви даде представа какви изводи за вик инсталацията да предвидите, дали ще ви трябват допълнителни контакти.

Използвайте смело възможностите на гипсокартонените конструкции, дали за преградни стени или скриване на ъгли и тръби, окачен таван ще ви спести време при изграждането на ел. инсталацията или бързо може да изправите строителни дефекти.

Най-добрите цени за ремонт на апартамент

Мислете в мащаб, това ще е жилището, което ще ползвате следващите години.

Планирайте бюджета си и сумата, която сте готови да  инвестирате в ремонта. Включете разходите за материали, работна сила и допълнителни разходи. Трябва да знаете, че основният ремонт включва почти всички строителни услуги, които една строителна фирма предлага: къртене, чистене и извозване; подготовка на обекта; мазилки и замазки; хидроизолация, смяна на настилки и облицовки; ремонт стая по стая; ВиК и електроинсталация. Сметката няма да е малка, така че трябва да сте много точно в желанията си и при преговорите с фирмата изпълнител.

Изборът на подходящи майстори за основен ремонт на апартамент ново строителство е ключова стъпка, която може да определи качеството на работата и удовлетворението ви от процеса.

Пълна гама ремонтни услуги за апартаменти и жилища в София от Диас Билд

Колко ще струва основен ремонт на ново жилище

Цената на основния ремонт на ново жилище може да варира значително в зависимост от фактори като размера на жилището, обхвата на ремонта, използваните материали и др. Въпреки това, важно е да имате реалистично представление за ценовите диапазони и да се планира бюджета си според това. Днес цените на повечето фирми са на стената им в сайта, а имате лесен достъп и до цените на строителните материали онлайн.

Всичко взето, основният ремонт на ново жилище може да се окаже необходим и полезен процес, който ще ви позволи да създадете уютен, модерен и функционален дом. Винаги е добре да се подготвите за възможни изисквания за ремонт на апартамент ново строителство и да планирате внимателно бюджета си, за да гарантирате успешния резултат на вашия проект.

Моля оценете нашата дейност!
Facebook
Основен ремонт на нов апартамент от Диас Билд
Ремонт на стар панелен апартамент от Диас Билд
В тази статия ще разгледаме защо старите панелни апартаменти заслужават основен ремонт, как собствениците могат да реагират адекватно и какво може да струва тази трансформация.
Ремонт на панелен или тухлен апартамент в София от строителна фирма Диас билд
Ремонт на панелни и тухлени апартаменти в София. Довършителни, основни и лукс ремонти. Пълна гама строителни услуги за вашият ремонт от Диас Билд
Call Now Button