Диас билд лого 1

Основен ремонт на нов апартамент

Как и какво да планирате при основен ремонт на нов апартамент. Колко би ви струвало и от къде да спестите при основен ремонт.

Когато стъпите на прага на своето ново жилище, пълни с ентусиазъм и очаквания, вероятно най-малко ще си представите, че на някакъв етап може да се наложи основен ремонт. Въпреки че това може да изглежда неочаквано и понякога дори дразнещо, основният ремонт на ново жилище може да бъде необходим и полезен процес, който ще осигури комфорт, ефективност и персонализация на вашето жилище.

Кога може да се наложи основен ремонт на ново жилище

 Недостатъци от строителството: Понякога новите жилища могат да имат скрити недостатъци, които стават видими само след като започнете да живеете в тях. Това може да включва пукнатини, проблеми с електроинсталацията или ВиК, лоша хидроизолация; проблеми с настилките в дома.

 Закупуване на апартамент на груб строеж: Друг вариант е да се закупи жилище на груб строеж и да имате нужда да го завършите сами. Това е по-добър вариант, защото няма да се налага да се кърти и променят вече изградените инсталации. Инвестицията ви обаче ще е по-голяма.  Но пък имате предимството да направите каквито искате промени предварително.

Фирма за ремонт на апартамент в София

 Вашите желания и нужди се променят с времето. Ако закупеното ново жилище не отговаря напълно на вашите представи, може да решите да направите основен ремонт, за да го приспособите към вашите изисквания.

 След като стиловите тенденции и технологиите се развиват, може да искате да актуализирате външния вид и функционалността на жилището си. Това може да включва обновление на боядисаните стени, подовите настилки и дори промяна на апаратите.

Как адекватно да реагирате при необходимостта от основен ремонт на нов апартамент

Каквото и да наложи основният ремонт на ново жилище, ще трябва да сте готови с адекватна реакция и мерки за направата на ремонта. Ето и правилните стъпки.

Направете детайлна оценка на състоянието на жилището. Ако трябва използвайте експерт, особено ако основният ремонт е следствие на форсмажорни обстоятелства.  Постарайте се да идентифицирате проблемите и нуждите, които биха могли да изискват ремонт.

И при двата варианта обърнете внимание на проектирането. Представете си всяка статия, разположете мислено мебели и уреди. Така ще имате яснота как да промените ел. инсталацията, къде да предвидете монтаж на климатици. Правилното разпределение в кухнята, ще ви даде представа какви изводи за вик инсталацията да предвидите, дали ще ви трябват допълнителни контакти.

Използвайте смело възможностите на гипсокартонените конструкции, дали за преградни стени или скриване на ъгли и тръби, окачен таван ще ви спести време при изграждането на ел. инсталацията или бързо може да изправите строителни дефекти.

Най-добрите цени за ремонт на апартамент

Мислете в мащаб, това ще е жилището, което ще ползвате следващите години.

Планирайте бюджета си и сумата, която сте готови да  инвестирате в ремонта. Включете разходите за материали, работна сила и допълнителни разходи. Трябва да знаете, че основният ремонт включва почти всички строителни услуги, които една строителна фирма предлага: къртене, чистене и извозване; подготовка на обекта; мазилки и замазки; хидроизолация, смяна на настилки и облицовки; ремонт стая по стая; ВиК и електроинсталация. Сметката няма да е малка, така че трябва да сте много точно в желанията си и при преговорите с фирмата изпълнител.

Изборът на подходящи майстори за основен ремонт на апартамент ново строителство е ключова стъпка, която може да определи качеството на работата и удовлетворението ви от процеса.

Пълна гама ремонтни услуги за апартаменти и жилища в София от Диас Билд

Колко ще струва основен ремонт на ново жилище

Цената на основния ремонт на ново жилище може да варира значително в зависимост от фактори като размера на жилището, обхвата на ремонта, използваните материали и др. Въпреки това, важно е да имате реалистично представление за ценовите диапазони и да се планира бюджета си според това. Днес цените на повечето фирми са на стената им в сайта, а имате лесен достъп и до цените на строителните материали онлайн.

Всичко взето, основният ремонт на ново жилище може да се окаже необходим и полезен процес, който ще ви позволи да създадете уютен, модерен и функционален дом. Винаги е добре да се подготвите за възможни изисквания за ремонт на апартамент ново строителство и да планирате внимателно бюджета си, за да гарантирате успешния резултат на вашия проект.

Моля оценете нашата дейност!
Facebook
Основен ремонт на нов апартамент от Диас Билд
Call Now Button